Restoran Pertama Di Dunia Yang Mendapat Kebenaran Menyajikan ‘Daging Manusia!’- Restoran “Edible Brother ” Di Jepun

Mereka membuka Restoran pertama di Dunia dengan menyajikan Daging Manusia. Di Sebuah bandar di Tokyo (Jepun) Restoran ini mendapat kebenaran dari Pihak berkuasa untuk menjual daging manusia sebagai menu utama Restoran berkenaan!!! Ngeri bukan???

Restoran ini dikenali dengan nama “The Resoto ototo no shoku ryohin”, yang juga bermaksud “Edible Brother” di dalam Bahasa Ingeris atau saudara yang boleh dimakan di dalam Bahasa Malaysia!!.. Dari Nama Restoran terbabit sahaja sudah boleh dibayangkan betapa ngeri maksudnya!

Pelbagai sajian disediakan tetapi dikatakan menu yang terdapat daging manusia lebih mahal harganya sekitar 1193 US Dollar yang bersamaan dengan RM4860.64. Mahal giler!!

Sumber mengatakan bahawa seorang lelaki dari Argentina merupakan orang pertama yang makan daging manusia di Edible Brother. Untukj pengetahuan semua, sekitar tahun 2014, undang-undang Jepun telah membenarkan pemakanan daging manusia dengan beberapa syarat seperti tahanp kebersihan dan asal usul daging tersebut diketahui dengan terperinci.

Bagaimana Restoran ini mendapat Stok Daging Manusia??

Mereka menyatakan Penjual menjual daging mereka sendiri dengan menandatangani kontrak yang mana apabila mereka mati, daging mereka akan diserahkan kepada Restoran berkenaan. Syaratnya mereka haruslah mati semasa muda dan mereka harus mengikuti diet pemakanan yang ditetapkan.

Harga yang ditawarkan untuk perjanjian ini adalah sekitar 35,799 dollar yang bersamaan dengan RM145855.87. Duit hasil penjualan ini boleh diberikan kepada ahli keluarga dan mereka sahaja yang berhak menuntutnya.

Adakah anda sanggup menjual badan anda selepas kematian?? Gila Bukan!

Semoga Dunia akan berfikiran lebih rasional!!

Sumber- Kecoh Sangat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *