Blog

Badan Tiba Tiba Terus Hancur Berderai sebaik Sahaja Lepas Kencing di Tepi Jalan!

Mesti berhati-hati apabila pergi bercuti ke luar negara! Beberapa ketika dahulu, terdapat seorang pemandu teksi yang membawa dua pelancong untuk melancong. Dalam perjalanannya, dia berhenti dan membuang air kecil di rumput di seberang jalan, tetapi ini menyebabkan dia kehilangan nyawanya.

Badan Tiba Tiba Terus Hancur Berderai sebaik Sahaja Lepas Kencing di Tepi Jalan!

Thailand dikenali sebagai negara yang mencuri perhatian dalam bidang pelancongan. Jumlah tarikan pelancongan yang indah, membuat pelancong memilih untuk pergi ke Thailand. Beberapa hari lalu, terdapat seorang pemandu teksi membawa dua penumpang yang menjadi pelancong, menuju ke tempat pelancongan.

Badan Tiba Tiba Terus Hancur Berderai sebaik Sahaja Lepas Kencing di Tepi Jalan!

Tidak dapat buang air kecil, dan tidak ada tandas di dalamnya, pemandu akhirnya memilih untuk berhenti sebentar, dan membuang air kecil di rumput yang subur di seberang jalan. Apabila hendak kembali ke kereta, sesuatu yang dahsyat berlaku. Terdapat letupan besar, dan badan pemandu itu hancur. Dua penumpang terjejas!

Badan Tiba Tiba Terus Hancur Berderai sebaik Sahaja Lepas Kencing di Tepi Jalan!

Selepas polis menjalankan peperiksaan, adegan jenayah sangat mengejutkan. Bahagian perut pemandu itu dimusnahkan oleh letupan, semua organ tubuh dimusnahkan, tidak ada lagi yang utuh dari tubuh.Dan dua penumpang yang tidak jauh dari lokasi letupan juga mengalami kecederaan ringan.

Badan Tiba Tiba Terus Hancur Berderai sebaik Sahaja Lepas Kencing di Tepi Jalan!

Polis berkata apabila pemandu hendak kembali ke kereta, dia secara tidak sengaja mengetuk bom yang ada di rumput padat. Dan kerana itu, letupan besar berlaku!

Badan Tiba Tiba Terus Hancur Berderai sebaik Sahaja Lepas Kencing di Tepi Jalan!

Ketua kampung setempat mengatakan bahawa bom itu mungkin bom dari 10 tahun yang lalu, ketika tentera kerajaan dan tentera pemberontak berada dalam konfrontasi. Tetapi selepas tentera pemberontak telah dikebumikan, ia tidak dapat diketahui di mana bom berada. Selain itu, ini adalah tarikan pelancong, sebenarnya ada berapa bom yang masih ditinggalkan, tidak ada yang tahu. Ketua kampung setempat juga sangat risau tentang perkara ini!

Badan Tiba Tiba Terus Hancur Berderai sebaik Sahaja Lepas Kencing di Tepi Jalan!

Kedua-dua penumpang lain telah dibawa ke hospital dan menjalankan rawatan perubatan. Sedang, adegan jenayah kini ditutup. Tetapi pelancong masih boleh pergi ke tarikan pelancong dengan menggunakan jalan lain.

Wow, buddy buddy yang benar-benar seram! Kongsi artikel ini, jadi orang lain lebih berhati-hati!

sumber: BH via buletinmedia

(Gambar) 10 Keluarga Paling Kaya Di Asia..No. 2 Paling Digeruni 1 Dunia!

Senarai ini adalah berdasarkan nilai kekayaan pada tahun 2017 yang dikeluarkan oleh Forbes.

10. KELUARGA CHIRATHIVAT (THAILAND)

Anggaran Nilai Kekayaan: US$19.3 bilion

Klan peruncit ini merupakan pemilik kepada pemaju pusat beli belah iaitu Central Group, yang memperolehi 30% daripada US$9.6 bilion pendapatannya dari luar negara.

Pada tahun 1927, Tiang Chirathivat yang merupakan immigran dari China membuka kedai runcit pertama beliau di Bangkok. Kedai tersebut diberi nama Keng Seng Lee.

Pada tahun 1956, anak Tiang iaitu Samrit membuka sebuah department store pertama negara tersebut, di kawasan kejiranan Wang Burapha di Bangkok.

Kini diterajui oleh cucu Tiang, syarikat berkenaan memiliki perniagaan fesyen Zalora. Mereka mempunyai kerjasama dengan JD.com sebuah, syarikat China dengan pelaburan bersama sebanyak US$500.

KELUARGA SY (FILIPINA) – SM INVESTMENTS CORPORATION

Anggaran Nilai Kekayaan: US$20.1 bilion

Henry Sy merupakan individu paling kaya di Filipina. Beliau bermula dengan perniagaan kedai kasut di Manila dan kemudiannya sebagai pemaju hartanah melalui SM Prime.

SM Inverstment Corp. milik keluarga ini kini merupakan peruncit terbesar di Filipina, mempunyai lebih 200 outlet kedai. 6 daripada anak-anak beliau terlibat dengan pengurusan syarikat, dengan penglibatan aktif bersama cucu-cucu beliau.

Cucu lelaki beliau iaitu Howard baru-baru ini memulakan perusahaan beliau sendiri iaitu StorageMart, sebuah syarikat penyimpanan barang di Makati, Filipina.

KELUARGA CHENG (HONG KONG) – CHOW TAI FOOK

Anggaran Nilai Kekayaan: US$22.5 bilion

Pengasas keluarga ini baru sahaja meninggal dunia pada September 2016. 4 tahun sebelumnya, beliau melantik anak sulung beliau, Henry sebagai pengerusi dan pengarah eksekutif syarikat emas keluarga iaitu Chow Tai Fook dan konglomerat New World.

Anak perempuan Henry, Sonia menyelia bidang perhotelan dan telah membeli syarikat bertaraf bintang Rosewood Hotels pada tahun 2011.

Anak lelaki beliau, Adrian menguruskan New World dan menubuhkan C Ventures, sebuah syarikat pelaburan yang mempunyai fokus terhadap pasaran fesyen China.

KELUARGA KWEK / QUEK (MALAYSIA) – HONG LEONG GROUP

Anggaran Nilai Kekayaan: US$23.3 bilion

Lebih daripada 15 orang ahli keluarga ini menguasai Hong Leong Group, sebuah konglomerat dengan penglibatan dalam kewangan hinggalah ke bidang hartanah.

Sejarah keluarga ini berbalik kepada tahun 1941, apabila Kwek Hong Png mengasaskan sebuah syarikat bersama 3 orang adik beradik beliau.

Anak sulung beliau, Kwek Leng Beng kini mengendali operasi di Singapura. Cucu lelaki beliau iaitu Sherman akan mengambil alih syarikat keluarga City Developments pada Januari 2018 sebagai Ketua Eksekutif.

Sepupu beliau iaitu Quek Leng Chan kini mengendalikan urusan Group tersebut di Malaysia.

KELUARGA LEE (SHAU KEE) (HONG KONG) – HENDERSON DEVELOPMENT

Anggaran Nilai Kekayaan: US$29 bilion

Shau Kee berpindah ke Hong Kong dari Guangdong, China pada tahun 1948 dan memulakan perdagangan logam berharga dan pertukaran mata wang. Beliau merupakan pengasas bersama syarikat hartanah Sun Hung Kai bersama 2 orang rakan kongsi.

Namun kerana tidak sehaluan, beliau meninggalkan syarikat tersebut dan mengasaskan sebuah syarikat hartanah iaitu Henderson Development pada tahun 1973. Beliau kini merupakan pengerusi syarikat berkenaan.

Anak lelaki beliau, Peter kini mengendalikan operasi di China, manakal anak perempuan, Margaret adalah seorang eksekutif di syarikat tersebut.

KELUARGA R. BUDI & MICHAEL HARTONO (INDONESIA)

Anggaran Nilai Kekayaan: US$32 bilion

Selepas keluarga kaya raya iaitu keluarga Salim hilang penguasaan terhadap Bank Central Asia (BCA) ketika krisis ekonomi Asia 1997-1998, keluarga Hartono mengambil peluang ini dengan melabur ke BCA.

Keluarga Hartono memperolehi 2/3 daripada pendapatan mereka melalui pelaburan di BCA.

Sumber pendapatan awal keluarga ini adalah melalui sebuah syarikat pengeluar rokok, Djarum yang ditubuhkan oleh bapa adik beradik Hartono. Kini Djarum dikendalikan oleh Victor, anak kepada Budi Hartono.

Antara aset keluarga ini termasuklah jenama elektronik Polytron dan hartanah di Jakarta.

KELUARGA CHEARAVANONT (THAILAND) – CHAROEN POKPHAND (CP) GROUP.

Anggaran Nilai Kekayaan: US$36.6 bilion

Perniagaan keluarga ini berbalik kepada tahun 1921, apabila adik beradik Chia ek Chor dan Choncharoen Chiaravanont membuka sebuah kedai menjual biji benih yang diimport daripada China, untuk dibekalkan kepada petani di Thailand.

Kini, Group syarikat berkenaan dikendalikan oleh anak Chia, iaitu Dhanin. Dhanin memainkan peranan sebagai pengerusi dan berkongsi pendapatan bersama 3 orang adik beradik dan saudara beliau.

Pada Januari 2017, selepas 48 tahun berkhidmat sebagai pengerusi dan CEO, Dhanin melepaskan jawatan tersebut kepada anak beliau, Soopakij sebagai pengerusi. Cucu beliau, Suphachai memainkan peranan sebagai CEO baharu.

KELUARGA KWOK (HONG KONG) – SUN HUNG KAI & CO

Anggaran Nilai Kekayaan: US$40.4 bilion

Kwok Tak-Seng mengasaskan Sun Hung Kai & Co. bersama Fung King Hey dan Lee Shau Kee pada tahun 1969. 3 tahun kemudian, beliau menubuhkan Sung Hung Kai Property secara persendirian.

Pada Jun 2017, syarikat ini berjaya berjaya mencapai rekod penjualan di bawah kontrak sebanyak US$6.7 bilion, Ini merupakan peningkatan sebanyak 28% daripada pendapatan daripada 12 bulan sebelumnya.

Syarikat ini kini telah berkembang ke China, dengan 60% daripada 120 juta kaki persegi hartanahnya terletak di negara tersebut.

KELUARGA LEE (BYUNG-CHUL) (KOREA SELATAN) – SAMSUNG ELECTRONICS

Anggaran Nilai Kekayaan: US$40.8 bilion

Pada tahun 1938, mendiang Lee Byung-Chul memulakan syarikat beliau sebagai sebuah kedai runcit yang menjual pelbagai barangan harian termasuklah ikan kering. Perniagaan beliau telah berubah menjadi kepada sebuah empayar, dan kini menjadi pengeluar telefon pintar dunia beserta barangan elektronik yang lain.

Pada era 1990an, konglomerat ini berpecah kepada 4 entiti bebas, iaitu Samsung, CJ, Shingsegae dan Hansol. Kesemua perniagaan ini kini dikendalikan oleh generasi kedua dan ketiga keluarga Lee.

Empayar perniagaan Samsung kini menghasilkan pendapatan lebih daripada US$300 bilion jualan tahunan daripada barangan elektronik, peruncitan, makanan, hiburan dan lain-lain.

1.KELUARGA AMBANI (INDIA) – RELIANCE GROUP

Anggaran Nilai Kekayaan: US$44.8 bilion

Dhirubhai Ambani merupakan pengasas kepada keluarga ini. Sebelum mengasaskan syarikat Reliance Textile Industries, beliau pernah bekerja di stesen minyak di Yaman. Beliau juga pernah memiliki perniagaan rempah ratus sebelumnya.

Reliance Textile Industries menjadi jenama tekstil terkenal di India setelah ia dilancarkan. Selepas kematian Dhirubhai pada tahun 2002, anak mendiang, Mukesh dan Anil mengambil alih group syarikat berkenaan dan dikatakan tidak serasi.

Empayar perniagaan tersebut kemudiannya berpecah, dan Reliance Group terus diterajui oleh Mukesh. Selain industri tekstil, syarikat ini turut menceburi beberapa bidang perniagaan lain seperti telekom, minyak, dan lain-lain.

SAMBUNGAN SENARAI KELUARGA PALING KAYA DI ASIA

Keluarga Premji – US$19.2 bilion / India / Wipro
Keluarga Hinduja – US$18.8 bilion / UK
Keluarga Tsai (Wan-Tsai) – US$17.7 / Taiwan / Cathay Financial
Keluarga Mittal – US$17.2 / India / ArcelorMittal
Keluarga Kuok – US$16.6 bilion / Malaysia / Kuok Group
Keluarga Mistry – US$16.1 bilion / India / Shapoorji Pallonji Group
Keluarga Chung – US$14.8 bilion / Korea Selatan / Hyundai
Keluarga Saji – US$14.2 bilion / Jepun / Suntory
Keluarga Birla – US$14.1 bilion / India
Keluarga Godrej – US$14 bilion / India / Godrej Group
Keluarga Pao – US$13.4 bilion / Hong Kong / BW Group
Keluarga Yoovidhya – US$13.1 bilion / Thailand
Keluarga Kadoorie – US$11 bilion / Hong Kong / CLP Holdings Ltd.
Keluarga Widjaja – US$10.4 bilion / Indonesia / Sin Armas Group
Keluarga Ng – US$9.7 bilion / Singapura / Far East Organization
Keluarga Bajaj – US$9.3 bilion / India / Bajaj Group
Keluarga Salim – US$8.8 bilion / Indonesia / Salim Group
Keluarga Koo – US$8.7 bilion / Korea Selatan / LG Corp.
Keluarga Lohia – US$8.68 bilion / Indonesia / Indorama Corporation
Keluarga Lee Man Tat – US$8.4 bilion / Hong Kong
Rujukan:

forbes.com

via http://www.e-formasi.win/10-keluarga-paling-kaya-di-asia-no-2-paling-digeruni-1-dunia/

(Foto) Karpet Merah Anugerah Meletop Era 2018, Gambar No 8 Jangan Tengok Lama2!

Dengan tema Young and Lit, AME2018 sekali lagi dilihat berjaya dengan gabungan artis legend dan budak baru nak up. Jom tengok fesyen artis di karpet merah

1.

2

 

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Sumber/kredit : ROTIKAYA, ceritaviralhq


[VIDEO] Wow! 10 Hal Ini Terjadi Ketika Anugerah MeleTOP Era 2018..No .9 tu paling epik! Mau terkejut penonton!

Wow! 10 Hal Ini Terjadi Ketika Anugerah MeleTOP Era 2018

 

Semalam, (Ahad) telah berlangsungnya Anugerah MeleTOP Era (AME) 2018 yang bertempat di Axiata Arena, Bukit Jalil. Sebanyak 17 kategori anugerah telah dipertandingkan dan diputuskan oleh para peminat melalui undian.
10 Hal Yang Terjadi Ketika AME 2018

Disebalik kemeriahan acara yang berlangsung, di media sosial rata – rata netizen turut hangat memperkatakan mengenai AME kali ini. Ada yang memuji dan tidak kurang juga ada yang mengecam. Hangat.com bawakan 10 rangkuman hal yang terjadi pada AME 2018.

1. Perlian Nabil Terhadap Neelofa

Siapa sahaja yang tidak kenal dengan pengacara sensasi, Nabil Ahmad yang terkenal dengan sikapnya yang suka ‘membahan’ orang lain ketika sedang mengacara. Mungkin kerana jiwa pelawak yang sudah sebati dengannya membuatkan Nabil selesa begitu.

Ketika AME 2018, rakan pengacaranya Neelofa turut menjadi mangsa perlian Nabil. Antaranya ketika Neelofa bergandingan bersama Zul yang membuatkan Nabil terus memerli selebriti itu.

2. Pujian Kepada Datuk Rosyam Nor dan Datuk Aznil Nawawi


Ketika Anugerah Khas diumumkan milik Datuk Harjit Singh Sullon, kelihatan Datuk Rosyam Nordan Datuk Aznil Nawawi terus berdiri memberi penghormatan berbanding orang lain yang hanya berdiri untuk seketika.

Untuk anda yang tidak tahu, Datuk Harjit adalah Penyampai Berita Televisyen yang Paling Lama Berkhidmat iaitu selama 43 tahun dan turut diiktiraf di dalam Malaysia Book of Records.

3. Pakaian Neelofa Yang Serba Tidak Kena?


Melihatkan pakaian Neelofa pada malam itu seperti ada sahaja yang tidak kena. Bermula dengan turban yang dipakai Lofa seperti kain veil yang membalut hamper, pakaiannya juga persis kucing di dalam filem Alice In The Wonderland.

Bukan kami yang gelarkannya, namun ianya dipetik dari kenyataan para netizen di media sosial.

4. Ruffedge Bikin Axiata Gamat!

Kemunculan Ruffedge benar-benar bikin stadium Axiata gamat! Setelah sekian lama akhirnya, kumpulan ini muncul semula dan turut disorak ramai peminat termasuk rakan – rakan artis!

5. Ramai Yang Mahukan Sherry Al-Hadad dan Aliff Satar Sebagai Pengacara AME


Sherry Al-Hadad dan Alif Satar turut diundang menjadi pengacara jemputan AME. Melihatkan gandingan mereka yang cukup serasi, ramai peminat mahukan kedua-dua selebriti ini menjadi pengacara AME.

Tidak dinafikan pada AJL terdahulu gandingan mereka turut dipuji. Perfecto!

 

 

6. Syamel Dan Ernie Rosakkan Lagu Perfect?

Ramai yang kecewa sebenarnya tatkala gandingan vokal duo terbaik, Syamel dan Ernie tidak menyanyikan lagu berhantu mereka, Ada Cinta.

Sebaliknya mereka mendendangkan lagu Perfectdari Ed Sheeran dan turut menerima kecaman apabila dikatakan telah merosakkan lagu tersebut. Apa kata anda?

7. Rambut Ernie Zakri Persis Bawang


Selain daripada itu, Ernie turut menerima kecaman netizen apabila dandanan rambutnya pada malam itu kelihatan seperti bawang. Akuinya sambil berseloroh, Ernie tetap memuji jurusolek yang membuat dandanan rambutnya.

 

8. Neelofa Hampir Tersadung Di Atas Pentas

Ketika bergandingan bersama Zul Ariffin di atas pentas, Neelofa turut hampir tersadung kerana pakaian yang digayakannya kelihatan seperti meleret.

Mujurlah Zul berada disitu dan sempat memaut tangan aktor itu. Namun insiden tersebut turut menjadi ‘bahan’ Nabil pada malam itu.

9. Kemunculan Hantu Kak Limah Di AME 2018

gambar : MeleTOP
Sebelum munculnya ‘hantu kebaya merah’ yang tular baru-baru ini, Hantu Kak Limah sudah punyai fenomena nya sendiri.

Malah kemunculannya di AME 2018 turut menggamit keadaan sebagai tanda hantu ini bakal ‘kembali’ tidak lama lagi.

10. Anugerah Neelofa


gambar : MeleTOP
Maafkan kami sekiranya kami asyik menyebut nama Neelofa. Namun begitu tidak dinafikan AME 2018 adalah milik Neelofa kerana tumpuan banyak diberi padanya.

Yang menjadi kritikan pedas netizen adalah ‘dia sendiri host, dia sendiri tercalon, dia sendiri announce, dia sendiri jugak umumkan pemenang. Then nak sampaikan hadiah pun dia sendiri’ . Deep!

Sumber – Hangat.com, youtube meletop

 

Haiwan aneh yang kelihatan seperti anak naga! Tetapi sebenarnya ia adalah…

Sekilas pandang ia kelihatan seperti tenggiling, dua kali pandang ia sebenarnya adalah spesies haiwan aneh menyerupai naga yang dikenali sebagai cicak armadillo!

Haiwan yang unik dan jarang dilihat ini ditemui oleh seorang lelaki ketika cicak armadillo tersebut terperangkap di antara retakan dua batuan. Sewaktu ditemui, haiwan unik ini langsung tidak cuba melarikan diri dengan bersembunyi dan sebagainya.

Tetapi, ia akan menggigit ekornya sebelum menggulungkan badan menjadi bola dan bergolek untuk melarikan diri. Disebabkan itu, cicak armadillo turut diberikan gelaran lain iaitu ‘cicak gigit ekor’.

Penemuan tersebut membuatkan lelaki ini ingin tahu dengan lebih mendalam tentang haiwan tersebut.

Dikatakan spesies cicak armadillo ini berasal di kawasan batu pasir yang terletak di Afrika Selatan. Walaupun haiwan ini memiliki bentuk badan yang pelik, ianya seringkali dijadikan sebagai haiwan peliharaan. Sisik yang terdapat pada badan cicak armadillo turut membuatkan orang sering tersalah anggap haiwan ini sebagai tenggiling.

Satu lagi fakta menarik mengenai spesies armadillo ini adalah ia tidak mengawan dengan terlalu kerap. Jadi, haiwan-haiwan ini boleh hidup sendirian tanpa adanya pasangan. Secara tak langsung, kadar pembiakan cicak armadillo juga agak perlahan, dilaporkan hanya satu hingga dua ekor sahaja dalam setahun.

Di samping itu, ada juga segelintir manusia sanggup berhabis duit yang banyak semata-mata untuk mendapatkan haiwan luar biasa ini. Beberapa tahun kebelakangan, berlaku peningkatan aktiviti penjualan dan mengeksport cicak armadillo ini.

Kini, ia boleh didapati di seluruh dunia dan harga bagi seekor cicak armadillo pasti akan mengejutkan anda!

Walaupun haiwan ini kelihatan agak mengerikan bagi sesetengah individu, ia sebenarnya boleh menukar tingkah lakunya setelah membiasakan diri dengan manusia.

Dalam erti kata lain, cicak armadillo yang telah biasa hidup bersama manusia tidak akan terlalu melindungi diri atau menggulungkan badannya untuk melarikan diri dan bersembunyi.

Namun begitu, bukankah lebih baik sekiranya kita membiarkan haiwan yang diancam kepupusan ini hidup bebas di habitatnya?

Era Baru via beritadunia.club

‘Dah Tahu Akhir Zaman, Tutup Lah IG Kau!’ – Nabila Huda Berang Dikomen Peminat!


Nabila Huda sememangnya antara selebriti yang aktif di laman Instagram. Apa sahaja dilakukan, pasti dikongsi dengan peminatnya. Bukan sahaja seorang perlakon yang berkaliber, malah Abil juga merupakan antara artis yang gila-gila dan masuk air. Memang terhibur sungguh kalau tengok dia live di Instagram.

Terbaru, pelakon ini bengang di satu ruangan komen fotonya. Panjang betul Abil tarbiah peminatnya itu. Ini betul-betul bengang. Apa agaknya peminat itu komen ye?
Seksi ke?

Menerusi foto dimuat naik Nabila Huda, seorang peminat memberi komen menyentuh isu dunia akhir zaman sehinggakan membuatkan pelakon itu bengang bengang. Walau bagaimapun, individu telah memadam komen di ruangan foto itu.
Dah tahu akhir zaman, tutup la IG

Kalau dh tau dunia akhir zaman kau tutup la instagram kau.buang smart phone, tak payah ada instagram or follow sesiapa. Kau sebenarnya akhir zaman sbb menyalah guna kan instagram untuk stalk, menambah dosa, padahal dalam diam stalk Instagram soft porn dalam diam sebelum tidur.

Aku boleh motivate kau ke arah lebih positif

Aku takkan block kau sbb memandangkan you’re one of my followers. Aku nk kau tgk betapa happynya aku jalani kehidupan harian aku.berkerjaya.ada keluarga bahagia,dan dalam masa yang sama. Aku boleh motivate kau ke arah yang lebih positive dari hidup. Nak pandang negative je Kat manusia.fuck off you mutha fucka cock sucker!loser!

Sumber : Nabila Huda

Rupanya BEGINI!! 6 rahsia trik silap mata terkenal terbongkar dah.. Rupa-r upanya siapa pun dapat buat

Silap mata adalah kesukaan banyak orang. Ahli silap mata sering buat aksi-aksi yang buat orang rasa tidak percaya sampai tidak dapat tutup mulut. Semua aksi yang dibuat oleh ahli silap mata cam rasa tidak masuk akal jer, tapi ahli silap memang betul-betul dapat buat sesuatu yang buat orang terkejut!

Apakah ialah silap mata? Apakah ahli silap dapat lakukan? Mengapa orang percaya dalam silap mata dalam menghadapi pengalaman yang begitu mengejutkan? Masih ingat dulu masa kecil sangat suka duduk di depan kaca TV tengok ahli silap buat persembahan. Satu contoh yang amat terkejut dan tidak percaya ialah topi ahli silap mata yang sangat misterius.

Mula-mula ahli silap mata tunjuk kepada penonton topi dia adalah kosong dan tidak ada apa-apa kat dalam topi tu, tapi tengok tangan dia cam ambil sesuatu kat udara sana, dan buat cam masukkan ke dalam topi tu. Lepas tu tiba-tiba tangkap satu arnah dari dalam topi dia. Ini memang buat semua orang terkejut sebab ahli silap mata tu ada tunjukkan kepada semua orang di mana topi tu memang kosong kat dalam. Kenapa tiba-tiba ada arnab muncul kat dalam topi tu?

Misterius ini ahkirnya bulan lagi misterius dah. Ada orang bongkarkan rahsia nie. Jom tonton video di bawah, Rupanya BEGINI!! 5 rahsia trik silap mata terkenal terbongkar dah.. Yang paling akhir siapa pun dapat buat

Kadang-kala, sesuatu perkara yang berlaku di dunia ini tidak boleh dijelaskan. Hal yang dikatakan ialah mengenai magik. Ada yang mengatakan bahawa ianya melibatkan kuasa ghaib dan keupayaan yang luar biasa. Tetapi betulkah ianya sebegitu?

Mungkin sebenarnya terdapat penjelasan di sebalik perkara yang luar biasa dan misteri tersebut.

Di sini akan dijelaskan dan didedahkan rahsia di sebalik 10 helah dan silap mata yang terkenal.

#10 Mercu tanda Statue of Liberty dihilangkan

 

© depositphotos

Pada tahun 1983, ahli silap mata terkenal David Copperfield mengejutkan dunia dengan menghilangkan Statue of Liberty. Helah tersebut dapat dijelaskan dengan sangat mudah. Mercu tanda besar tersebut ‘dibungkus’ dengan kain fabrik yang besar dan ditutup dengan skrin besar yang diletakkan di hadapan penonton. Persediaan yang ringkas mencipta ilusi, dan pencahayaan daripada lampu sorot membutakan para penonton dengan cahayanya yang kuat. Selepas monument itu didedahkan, penonton tidak dapat melihat dengan jelas kerana pandangan mereka telah kabur seketika kerana cahaya dari lampu sorot yang sangat kuat.

#9 Helah trak besar dihilangkan 

© depositphotos

Bagaimana anda mahu membuatkan trak besar hilang di depan mata penonton? Mudah! Apa yang anda perlukan ialah langsir besar di sekeliling trak, dan cipta penonton yang palsu. Selepas menutup trak besar itu dengan langsir, suruh rakan anda memandunya keluar daripada langsir tersebut sebelum mendedahkannya. Sekarang anda pasti faham mengapa silap mata ini hanya boleh disaksikan di kaca televisyen.

#8 Orang Terapung

 

© depositphotos

Lelaki terapung di kaki lima dilakukan oleh ahli silap mata atau pendeta. Ilusi tersebut boleh dilaksanakan dengan meletakkan struktur besi [tempat duduk] di bawah ‘pelakon’, dan besi tersebut ditutup dengan kain yang labuh yang dipakai ahli silap mata. Tiada kuasa yang luar biasa diperlukan.

#7 Tangan menembusi kaca

 

© depositphotos

Ahli silap mata memerlukan dua skrin yang dipotong untuk menggerakkan tangan menembusi kaca. Apabila persembahan dimulakan, cermin betul akan digerakkan ke belakang, dan dua cermin palsu akan digerakkan ke hadapan. Sekarang terdapat ruang untuk menggerakkan tangan. Apabila persembahan tamat, pembantu akan menukarkan dan menggerakkan cermin yang benar ke bahagian hadapan.

#6 Helah menukarkan duit $1 kepada $100

 

© pixabay

Ahli silap mata akan melipat duit kertas $1 dan disorokkan di belakang jarinya. Kemudian mereka akan menukarkannya dengan wang $100. Di sinilah berlakunya transformasi tersebut.  Silap mata ini boleh dilakukan dengan berapa sahaja jumlah wang.

#5 Berjalan di atas air

 

© depositphotos

Helah ini biasanya dilakukan di kawasan air yang tidak jelas seperti sungai dan kolam renang. Tujuan utama ialah memastikan kaca atau platform plastik tidak kelihatan kepada para penonton. Kini anda juga boleh berjalan di atas air.

#4 Melepaskan diri dari gari di dalam air

 

© Summit Entertainment

Helah ini menggabungkan kekuatan fizikal dan kunci mangga yang palsu. Pembantu perlu memasang kunci dengan longgar. Ahli silap mata kelihatan seperti sedang bergelut sedangkan itu hanyalah lakonan oleh mereka.

#3 Helah kad yang ditanda

 

© depositphotos

Ahli silap mata akan menyuruh seseorang menurunkan tanda tangan mereka ke sekeping kad. Kemudian ahli silap mata akan mengiyak kad tersebut sebelum mengembalikan kad tersebut kepada rupa asal, yang akan memukau mata penontn. Rahsianya sangat mudah. Ahli silap mata mempunyai kad yang dilipat di dalam poketnya, dan dia akan menukarkan dengan kad yang ditanda sebelum mengoyakkannya. Kad yang berada di dalam poket dikoyak, dan kad yang ditanda selamat dan tidak diapa-apakan.

#2 Menelan pedang

© depositphotos

Tidak dinafikan terdapat ahli persembahan yang melatih diri dan berdepan bahaya untuk melaksanakan helah menelan pedang. Helah ini memerlukan persediaan fizikal dan mental. Ahli silap mata akan meletakkan kepalanya selaras dengan leher dan perutnya supaya dia tidak tercedera oleh pedangnya.

#1 Memisahkan badan

 

© wikipedia

Helah memisahkan badan akan dilihat benar jika anda melihatnya dari hadapan. Tetapi jika dilihat dari tepi, anda akan dapat melihat dengan jelas bahawa dari bahagian lutut ke pinggang terdapat penggunaan patung plastik. Baju labuh dan kedudukan badan mencipta ilusi sempurna lelaki memegang kakinya sendiri.

Kredit : penjejakinfo

Wanita Cantik Ini Diculik Oleh Mafia Itali Untuk Dijadikan Pelacur, Tapi Tiba² Dilepaskan Di Sebabkan

Pengalaman diculik pasti mendatangkan trauma yang mendalam, jika tidak berjaya diselamatkan pasti kita akan lalui kehidupan gelap sepanjang hidup. Tetapi lain kisahnya bagi seorang model ini. Berkongsi pengalamannya sewaktu diculik oleh mafia Itali untuk dijual sebagai hamba $ek$ di luar negara. Waktu itu, Chloe Ayling, 20, dari Britain dijadualkan menghadiri sesi fotografi di Milan, Itali pada 11 Julai lalu.

Namun di sana, Chloe telah diserang oleh dua lelaki yang membiusnya dengan menggunakan ketamin. Dia dimasukkan ke dalam sebuah kereta dan dibawa ke desa terpencil di Borgial.

“Saya sedar bahawa saya sedang berada di dalam bagasi belakang sebuah kereta. Tangan dan kaki saya diikat manakala mulut saya ditutup.

“Saya hanya diberikan lubang kecil untuk bernafas,” katanya.

Dia kemudiannya dikurung selama enam hari di dalam sebuah rumah dan diikat pada laci almari. Semasa diculik, Chloe sebenarnya hendak djual oleh penculiknya namun dia dibebaskan selepas diketahui mempunyai seorang anak berusia dua tahun.

Kumpulan mafia Black Death dikatakan mendalangi penculikan Chloe. Dia dibebaskan dengan syarat tidak membawa insiden berkenaan kepada polis dan tidak memburuk-burukkan kumpulan berkenaan di hadapan media.

Chloe juga diminta membayar sebanyak $50,000 dalam masa sebulan selepas dibebaskan.

“Kau pasti sedar berapa nilai kau di pasaran pemerdagangan manusia dan ini hanyalah perniagaan, bukan peribadi,” kata penculik itu.

Selepas siasatan dijalankan, seorang lelaki Poland yang menetap di Britain telah ditangkap pada 18 Julai lalu, dikenali sebagai Lukasz Pawel Herba.

Dia didakwa menculik dan melakukan peras ugut.

Sumber: malaysiakubaru.com

30 Ciptaan Pelik Dan Ohsem

Sempadan antara gila dan cerdik sering kali tidak disedari, dan kadangkala idea-idea yang hebat di kepala anda, hanya tinggal di sana.

Di sisi lain, terdapat masalah yang kita terpaksa hadapi pada setiap hari, namun tiada siapa yang datang dengan penyelesaian yang berdaya maju yang dapat menyelesaikannya. Jadi mungkin…. mungkin…. salah satu penemuan gila di luar sana sebenarnya boleh membuktikan ia boleh menjadi berguna pada masa akan datang, walaupun pada mulanya ia kedengaran seperti tidak masuk akal.

Sebagai contoh, memotivasikan diri anda untuk tidak berputus asa untuk diet, mulalah memakai tali pinggang penimbang, supaya semua orang dapat melihat kemajuan anda walaupun hanya dengan sentimeter! Atau, bagi mereka yang tidak boleh tidur sendirian, bantal Hug Mesepatutnya dimiliki.

Berikut adalah pilihan kami tentang beberapa ciptaan paling gila di luar sana. Mana satu yang paling kamu sukai?

1. Gabungan stroller bayi dengan peluncur beroda.

2. Sambil menaip, minum air.

3. Stokin anti rogol.

4. Pintu ping pong.

5. Payung boleh tembus.

6. Mop bayi.

7. Bantal Hug Me.

8. Ironius: Seterika cawan kopi.

9. Ab hancer.

10. Mengelak orang minta.

11. Tali pinggang motivasi diet.

12. Papan pemotong + tempat makan burung.

13. Kerusi tiang gol.

14. Topi dikait bersama janggut.

15. Beg tidur dengan lengan dan kaki.

16. Quack: Penutup keselamatan mulut anjing. Kiutnya…

17. Payung anjing.

18. Bantal burung unta.

19. Basikal tanpa pedal.

20. Pemotong pizza.

21. Mix stix : Sambil memasak, sambil bergendang.

22. Payung pistol air.

23. Din ink: Penutup kepala pen dengan perkakas makanan.

24. Bingkai untuk corner.

25. Penutup kepala untuk mandi bagi bayi.

26. Penggera pintu piano.

27. Payung satu badan.

28. Mikrofon mandian.

29. Anak tidak hilang lagi selepas ini.

30. Selipar LED.

Jangan lupa untuk Like & Share.

Sumber: gontuni.com

15 Individu Yang Sepatutnya Tidak Patut Mendapatkan Lesen Kenderaan

Suatu waktu dahulu, memiliki kereta merupakan satu keperluan bagi golongan berada. Namun pada waktu kini, kereta merupakan satu keperluan untuk semua orang. Setiap orang mampu memiliki kereta sekiranya mereka tahu memandu.

Oleh kerana semakin ramai orang memiliki kereta dan boleh memandu, maka setiap pemandu pasti pernah mengalami masa memandu dia dalam kesesakan lalu lintas dan masalah meletak kereta di ruang meletak kereta yang semakin terhad.

Bagi sesetengah pemandu yang terdesak mencari ruang meletak kereta, kadangkala mereka membuat keputusan meletak kereta dengan cara yang pelik sehingga membuat kita terfikir daripada mana mereka mendapat idea begitu. Mungkin juga mereka belajar memandu daripada pengajar yang unik.

Lihat cara mereka meletak kereta seperti dibawah.

#1 Mungkin pemandu terlupa dia membawa sesuatu di belakang

#2 Pemandu kereta ini berasa irihati dengan sesiapa sahaja yang mahu menaiki tangga itu

#3 Pada mulanya ingatkan pemandu kereta ini ingin menyimpan ruang meletak kereta untuk ahli keluarga atau rakannya. Rupanya tidak!

#4 Cara meletak kereta yang unik

#5 Apabila anda menyalah anggap ruang meletak kereta ini sememangnya khas untuk anda!

#6 Cuba kira berapa banyak kesalahan yang dilakukan oleh pemandu kenderaan pacuan empat roda ini?

#7 Batman tergesa-gesa menghadiri mesyuarat kerana telah terlewat pagi tadi

#8 Salah satu cara mengelak daripada membayar saman

#9 Hanya pemandu profesional sahaja yang berani membuat aksi meletak kereta begini

#10 Bagaimana dan mengapa? Boleh sesiapa memberi idea?

#11 Apabila anda tidak mahu ruang meletak kereta diambil oleh orang lain

#12 Seseorang telah meninggalkan bukti di tempat kejadian

#13 Aladdin pun teringin meletakkan kenderaannya juga

#14 Pemandu ini meletak kenderaan denga cara yang mengelirukan?

#15 Sebenarnya, pemandu ini ingin meletak kereta terus di hadapan pejabatnya

Sumber:gontuni.com

BILA ANDA TAK KEBERATAN TOLONG SEBARKAN !!! DIABETES SEMBUH TOTAL BERKAT BIJI ALPUKAT, BEGINI CARA MERACIKNYA MENJADI RAMUAN..!!

Banyak orang yang takut bila mendengar kata diabetes terlebih bila hingga divonis menanggung derita diabetes mellitus. Setelah searching ke sebagian social media mengenai testimoni hingga kesaksian orang yang sukses pulih dari diabetes, kami temukan satu testimoni pengobatan alternatif untuk mengatasi diabetes memakai Biji Alpukat. Berikut Cuplikan dari Status FB Sonny Sumarsono.

Saat saya sakit serta diopname selama 5 hari di RS Paru-paru Jember, saya di beri tahu oleh perawat ruma sakit itu kalau obat herbal biji alpukat bisa mengobati penyakit Diabetes Mellitus. Saat saya pulang serta berobat rawat jalan saya teringat pesan perawat itu (mbak dian). Awalannya saya tidak yakin, namun sehabis membaca dari beragam referensi saya percaya kalau biji alpokat bisa menyembuhkan penyakit diabetes. Serta saya minum sari biji alpokat tiap-tiap pagi serta sore. Saat ini keadaan gula dara saya telah normal pada 150 s/d 190. Penyakit paru-paru saya telah pulih. Berat tubuh saya saat sakit 51 kg saat ini telah mencapai 60 kg. Dengan cost pengobatan Rp. 18. 000, – (1 kg alpokat) penyakit diabetes saya dapat pulih. Saat kandungan gula dara telah normal saya berhenti munum sari alpokat.

Riset perlihatkan kalau biji alpukat mengandung tiga senyawa yang mempunyai peranan jadi antidiabetes. Ke-3 senyawa itu antara lain triterpenoid, flavonoid, serta tanin.

Tanin pada biji alpukat berkhasiat jadi astrigen. Di permukaan usus, tanin yang berkontak dengan protein membuat susunan yang bisa mengurangi penyerapan glukosa dari sari makanan. Diluar itu, flavonoid dalam biji alpukat bisa menghambat enzim pemecah karbohidrat jadi gula sederhana yang siap diserap tubuh. Zat beda yakni triterpenoid dapat meningkatkan hormon insulin serta leptin.

Langkah membuat minuman sari biji alpokat sebagai berikut :

Biji buah alpukat seperlunya (1 buah saja) 2 gelas air Ambillah biji alpukat serta panggang diatas api kurang lebih 5 menit lantas biji alpokat jadi tidak keras, Setelah itu potong kecil-kecil Lalu rebus hingga airnya jadi berwarna coklat Sesudah dingin, saring serta minum Lakukan dengan teratur hingga kesembuhan mulai dirasakan.

Insya Allah atas Izin Allah semua penyakit tentu ada obatnya..

Semoga Berguna. SILAHKAN SHARE pada Keluarga dan Teman yang memerlukan Info Ini.

Kredit: viralkansaja