Anda Sakit Kepala ?? Ikuti Cara Hilangnya Dalam Masa 5 Minit ini…

Cara Hilangkan Sakit Kepala Dalam Masa 5 Minit Tanpa Ubat!!!

1. Titik Yintang

Titik Yintang terletak di antara kedua-dua kening anda. Urutan pada titik ini juga boleh menghilangkan keletihan mata.

 

2. Titik Zan Zhu

Titik-titik semetri ini terletak di hujung bahagian dalam kening anda. Dengan mengurut bahagian ini juga menghilangkan hidung berair dan meningkatkan aktiviti visual.

 

3. Titik Yinxiang

Titik-titik ini terletak di sebelah lubang hidung dan sebaris dengan mata anda. Untuk mencari titik-titik ini, cari lekuk pada tulang pipi anda. Ia boleh membuka sinus anda, mengurangkan sakit kepala dan sakit gigi, dan juga menghilangkan stress.

 

4. Titik Tian Zhu

Titik ini terletak di tengah belakang bahagian kepala, di antara telinga dan permulaan tulang belakang. Dengan mengurut titik-titik ini dapat mengurangkan hidung tersumbat, sakit pada mata dan telinga, sakit kepala yang teruk, dan juga migrain.

 

5. Titik Shuai Gu

Titik Shuai Gu terletak 2-3 cm dari permulaan garis rambut anda. Ia seperti lekuk. Mengurut titik-titik ini dapat menghilangkan sakit di bahagian kepala dan juga hilangkan keletihan mata.

 

6. Titik He Gu

Titik-titik simetri ini terletak di bahagian belakang tangan anda, di antara ibu jari dengan jari telunjuk. Mengurut kawan ini boleh hilangkan sakit belakang, sakit gigi dan tekanan pada otot leher.

Selamat mencuba!

 

SumberĀ  :iluminasi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *