TERGEMPAR! SEBIJI KONTENA TERDAMPAR DI PANTAI.. APABILA DIBUKA SELURUH PENDUDUK TERLOPONG! ISINYA SANGAT MENAKJUBKAN !!

Sebuah kontena tiba tiba ditemui terdampar di pantai. Apabila penduduk sekitar membuka kontena tersebut mereka begitu teruja sekali!

Isi kontena tersebut benar benar mengejutkan mereka! Anda tahu apa isinya?

Untuk mengetahui cerita selanjutnya sila tonton video ini sampai ke hujungnya supaya anda mendapat informasi yang lengkap.

Video di dalam web ini adalah untuk hiburan semata mata.

Sila scroll ke bawah untuk melihat video penuh mengenai kisah ini.

Sumber: ikisahbenar

RUPA2NYA 10 SELEBRITI POPULAR INI MENGAMBIL ANAK ANGKAT TAPI MUNGKIN RAMAI YG TAK TAHU, NO 4 TU INGATKAN ANAK KANDUNG MEREKA

Boleh dikatakan ramai juga selebriti popular Malaysia yang mengambil anak anagkat. Tindakan mereka harus dipuji kerana bukan mudah untuk menjaga anak angkat lebih-lebih lagi jika mereka masih bujang.

Apa yang pasti, ia patut dijadikan contoh kerana mereka sanggup membela nasib kanak-kanak yang mungkin ketiadaan ibu bapa.

Kami senaraikan 10 selebriti popular Malaysia yang mengambil anak angkat.

1. Stacy

Stacy antara selebriti yang mengambil anak angkat walaupun ketika itu masih belum lagi bujang. Stacy mengambil Bella De Luna Velentine yang berasal dari Sabah sebagai anak angkatnya. Bella kini berusia 6 tahun.

Masuk Islam menjadi hari terbaik sejak dilahirkan di dunia, sebab tak ada anugerah yang lebih indah daripada hidayah. Demikian dialami artis cantik yang mengikrarkan syahadat.

2. Umie Aida

Sebelum mendirikan ruamh tangga, Datin Paduka Umie Aida juga turut mengambil dua orang anak angkat iaitu Mohd Daniel Firdaus dan Mohd Dzulhelmy yang kini sudah meningkat dewasa.

BIARPUN hanya anak angkat, tetapi kasih sayang Umie Aida terhadap Mohd. Dzulhelmy, 16, dan Mohd. Daniel Firdaus, 17, ibarat ibu terhadap anak kandungnya sendiri.

Ini kerana, dua anak angkat itu telah dibelanya sejak dari kecil, malah pelakon berusia 37 tahun itu menganggap keduanya seperti anak daripada darah dagingnya. Artikel penuh – ww1.utusan.com.my

3. Misha Omar

Penyanyi yang terkenal dengan lagu Bunga-Bunga Cinta ini juga turut mengambil seorang anak angkat lelaki pada tahun 2007 iaitu Mohd Adam Emir. Pada awalnya, Misha tidak mendapat hak penjagaan sepenuhnya sehingga tahun 2009. Kemudian, Misha mengambil seorang lagi anak angkat perempuan, Humaira Lateefa. Kini, Misha turut mempunyai seorang anak kandung lelaki, Muhammad Idris Ezzwa.

4. Almy Nadia

Pada tahun 2010, Almy Nadia mengambil anak angkat, Nur Afrina Darwisya yang kini berusia 8 tahun. Alamy kini mempunyai dua orang anak kandung bersama suaminya Fizz Fairuz.

5. Erma Fatima

Sepanjang 27 tahun perkahwinan bersama bekas suaminya Bade Azmi, Erma memiliki 5 orang anak angkat iaitu Syamil Ikhwan, 24, Ahmad Arir, 22, Ahmad Aifin, 20, Citra, 15, dan Nurain, 11.

6. Jue Aziz

Pada tahun 2013, khabar angin mendakwa Jue menghilangkan diri kerana mengandung. Namun sebenarnya, pelakon itu sibuk menjaga anak angkatnya. Anak angkatnya kini berusia 5 tahun.

7. Fynn Jamal

Umum mengetahui Fynn mempunyai masalah untuk hamil dan pernah juga mengambil seorang anak angkat lelaki, Bakti Arjuna Fitri yang kini sudah menjangkau usia 5 tahun. Baru-baru ini juga, Fynn Jamal baru saja mengambil seorang lagi anak angkat perempuan yang diberi nama Sakti Kencana Fitri.

8. Zizie Ezette

Pada tahun 2015, Zizie Ezette membuat keputusan untuk mengambil anak angkat yang diberi gelaran Baby J. Sedang hamil anak kembar pada tahun lalu, rupanya Zizie mengasuh seorang lagi anak angkat, Aaric Zayn Izette yang kini berusia tujuh bulan setengah.

9. Datuk Aliff Syukri

Tahun lalu, usahawan kosmetik popular Aliff Syukri mengambil dua orang anak angkat yang diberi nama Ameena dan Qayyum. Isterinya, Datin Shahida juga kini sedang hamil anak ke-4.

10. Hael Husaini

SEJAK kebelakangan ini, penyanyi Hael Hussaini sering memuat naik beberapa keping foto bayi di laman sosial Instagramnya sehingga menimbulkan tanda tanya peminat.

Ada juga peminatnya yang patah hati sehingga menyangka penyanyi lagu Jampi ini sudah pun berkahwin dan bergelar bapa.

Hael, 29, yang ditemui pada majlis berbuka bersama peminatnya Ahad lalu, menjelaskan bahawa bayi perempuan tersebut merupakan anak angkat yang diterimanya daripada sebuah keluarga pada bulan lalu.

Penyanyi yang terkenal dengan lagu Jampi ini mengambil anak angkat seorang bayi perempuan yang diberi nama Nur Halena. Menurut Hael, anak angkatnya itu merupakan rezeki yang sangat berharga buat dirinya.

“Alhamdulillah, saya anggap Allah beri rezeki terhadap sambutan lagu Jampi bersama satu lagi rezeki lain yang sangat berharga iaitu seorang anak angkat.

“Saya ambil sejak dia baru dilahirkan kira-kira sebulan lalu dan sekarang masih lagi dalam proses dokumentasi,” ujarnya kepada mStar Online.

“Semenjak ada tanggungjawab baru ini kehidupan saya berubah, Helena masih lagi memerlukan perhatian penuh.

“Saya bernasib baik kerana keluarga banyak membantu menjaga bayi ini jika saya keluar bekerja,” ujarnya.

Jom lihat gelagat hael dan anaknya, Comel je..

kredit: darlingsuhana

Cun Melecun! 8 Selebriti Cantik Yang Masih Single & Belum Berpunya.

Ramai yang beranggapan bila dah bergelar selebriti kalau boleh nak pasangan yang sama cantik sama padan.

Tapi, bila kita lihat balik, ramai je selebriti wanita yang memang cun habis tapi masih lagi single! Sebab apa?

Jom tengok 8 selebriti cantik yang masih lagi single. Mana tahu ada lelaki di luar sana nak try ngorat!

1. Neelofa

Pelakon dan pengacara cantik ini mengakui dirinya masih solo dan belum ada kekasih hati. Sebelum ini, Neelofa pernah bercinta dengan pelakon kacak Hans Isaac, namun putus ditengah jalan. Lelaki idaman Neelofa perlu ada ada 4 ciri ini iaitu matang, pandai menjaga diri, pandai mengawal pasangan dan berjaya dalam hidup.

2. Mira Filzah

Pelakon cantik ini masih lagi single dan belum berpunya. Walaupun ada yang mengatakan bahawa Mira Filzah sedang hangat bercinta dengan Zizan Razak, namun itu hanya sekadar gosip sahaja.

3. Janna Nick

Gadis periang ini pernah di gosipkan dengan Shaharul Ridzwan, namun mereka hanyalah kawan baik. Bukan itu saja, Janna Nick juga pernah dikatakan menjalin hubungan sejenis. Itu hanya fitnah. Apa yang pasti, Janna Nick masih lagi single.

4. Kilafairy

Macam tak percaya je pelakon dan penyanyi berbadan langsing ini masih lagi single. Tapi, ianya memang benar. Sebelum ini, Kila dikhabarkan pernah bercinta dengan pelakon dari seberang Hardy Hartono. Namun, tahun lalu Kila memberitahu bahawa dirinya masih lagi solo.

5. Sherry Ibrahim

Sebelum ini heboh Sherry Ibrahim pernah menjalin hubungan cinta dengan pelakon Asyraf Muslim namun cinta mereka terputus ditengah jalan. Kemudian hubungan cintanya dengan pelakon kacak Fattah Amin juga tiada kesudahan yang baik.  Kini, Sherry masih lagi solo.

6. Nelydia Senrose

Pelakon cantik ini pernah bercinta dengan pelakon kacak Qi Razali, namun hubungan mereka terputus di tengah jalan. Namun, ada sumber memberitahu, mereka masih lagi bertemu. Menurut Nelydia, dia lebih selesa solo dan inginkan lelaki matang.

7. Raysha Rizrose

Adik kepada pelakon cantik Nelydia dan Uqasha Senrose ini masih baru lagi dalam industri seni tanah air. Pemenang Dewi Remaja tahun 2015 ini juga masih solo dan tidak pernah digosipkan dengan mana-mana pelakon lelaki yang bergandingan dengannya.

8. Farah Nabila

Pelakon popular Titian Cinta ini masih lagi solo. Gadingannya bersama pelakon sasa Zul Ariffin membuatkan ramai peminat berharap pasangan tersebut betul-betul bercinta. Namun ianya hanya cinta dalam drama sahaja.

Sumber : Rotikaya

Malas tahap dewa! ada lagi tak yang paling malas.

Mungkin di sekeliling anda ada orang yang sangat malas, tidak mau buat kerja, suka tidur dan sebagainya. Tapi kadang-kadang orang yang malas nie sangat kretif jugak, demi memuaskan rasa malas dia, mereka akan cipta alat-alat yang sangat pelik supaya mereka tidak perlu guna tenaga yang banyak untuk buat sesuatu. Adakah ini kebaikan malas? hahaha

Video di bawah memaparkan beberapa orang yang malas untuk buat sesuatu kerja tapi mereka sangat kretif dapat fikir cara yang dapat menyenangkan mereka, buat orang rasa kagum! Tapi kemalasan ini kadang-kadang ada faedahnya, kalau mereka dapat citpa alat-alat seperti ini untuk orang yang malas, mungkin ialah satu idea untuk mulakan bisness. Idea-idea memang sangat penting untuk buat bisness pada zaman ini. Orang yang malas juga boleh berjaya sebab kemalasan mereka telah bantu mereka cipta alat-alat yang dapat membantu orang yang malas.. Cam nie pun boleh.. hahaha

Kalau anda kurang idea untuk mulakan bisnes, boleh rujuk idea-idea yang ditunjukkan dalam video di bawah yang disediakan untuk membantu orang yang malas, mungkin boleh buka pasaran yang besar.

Apa-apa pun, jom sama kita lihat video di bawah, tengok betapa hebat dan kretifnya mereka demi memuaskan kemalasan mereka. Ada yang sangat kretif.. haha jom saksikan

Sila tonton video:

Kalau Bukan Kaki Cedera.. Ummi Nazeera Tidak Tahu Yang Dia Hamil

SELEPAS sembilan bulan berkahwin pelakon Ummi Nazeera mengesahkan khabar angin mengatakan dia bakal bergelar ibu.

Ummi atau Ummi Nazeera Nur Hidayah Zainal Abidin, 28, berkata, dia kini sedang hamil empt bulan dan dijangka bersalin pada Oktober depan.

“Alhamdulillah saya sudah empat bulan satu minggu hamil dan ia memang berita yang sangat menggembirakan,” katanya.

Turut berkongsi gambar ultrasound anak yang bakal lahir di akaun instagramnya.

Ummi ditemui pada majlis pelantikannya sebagai duta produk Duo Be’Cell yang diadakan pada Rabu.

Aktres itu berkahwin dengan Dr. Mohd Izzar Anwari Abdul Khani, 31, pada 23 Julai tahun lalu.

Dalam pada itu, Ummi berkata, pada awalnya dia tidak menyedari dirinya berbadan dua namun kejadian dia mengalami kecederaan ketika menjalani penggambaran filem Gol & Gincu Vol 2 menjadi penyebab dia mengetahui hal itu.

Kata Ummi, ketika berkunjung ke klinik untuk mendapatkan rawatan, doktor mengesyaki dia hamil namun selepas ujian dilakukan keputusannya samar.

“Saya berjumpa doktor untuk membuat X-Ray apabila kaki saya tercedera ketika berlatih bermain futsal untuk salah satu babak salam Gol & Gincu.

“Bagaimanapun doktor yang juga rakan kepada suami saya bertanya sama ada saya hamil namun saya kata tidak pasti.

“Dia meminta saya membuat ujian kehamilan namun keputusannya agak samar-samar,” katanya.

Tambah Ummi, tiga hari selepas itu dia sekali lagi membuat ujian kehamilan dan keputusannya mengesahkan dia sememangnya hamil.

Kredit: mstaronline / ig umminazeera

10 Puteri Raja Yang Paling Cantik Di Dunia- Wah! No 8 Itu Dari Malaysia..Siapakah Puteri Itu???

Masa kecil dulu mesti pernah berangan nak jadi puteri raja kan?

Kalau masa zaman dahulu, mendiang Puteri Diana yang menjadi pujaan ramai wanita dan lelaki dunia kan?

Mana tidaknya, cantik, berkarisma, baik hati dan pemurah adalah kriteria yang dimiliki oleh beliau. Namun, sehingga kini, golongan puteri diraja tetap menjadi sumber inspirasi buat ramai wanita tidak kira berdasarkan rupa paras yang cantik mahupun dari segi pencapaian karier.

Oleh itu, kami senaraikan 10 puteri diraja yang paling cantik di dunia pada zaman kini! Bukan sahaja cantik, tapi mempunyai latar belakang yang hebat-hebat juga.

1. PUTERI KATE MIDDLETON, DUCHESS OF CAMBRIDGE

http://www.rsvponline.mx/
http://www.rsvponline.mx/

Kate Middleton adalah salah seorang puteri diraja yang mendapat perhatian paling tinggi di dunia buat masa sekarang. Bukan sahaja cantik, malah beliau juga merupakan graduan dalam bidang sastera dari University of St. Andrews, dimana di situlah merupakan titik pertemuan beliau dengan Putera William pada tahun 2001.

Wanita cantik berusia 35 tahun ini juga, mempunyai dua orang anak bersama Putera William iaitu Putera George dan Puteri Charlotte. Selain selalu mendapat perhatian dengan gaya pemakaian yang selalu ‘up to date’, beliau juga terkenal kerana selalu melibatkan diri dalam aktiviti amal.

2. PUTERI CHARLENE (MONACO)

http://www.thedailybeast.com/
http://www.thedailybeast.com/

Charlene Lynette Wittstock atau dikenali sebagai Puteri Charlene merupakan bekas perenang Olimpik di Sydney pada tahun 2000 untuk Africa Selatan dan bersara pada tahun 2007.

Wanita berusia 39 tahun ini merupakan isteri kepada Raja Albert II dan mempunyai dua orang cahaya mata bersama. Tak percaya umur beliau dah 39 tahun kan? Nampak macam 20-an lagi.

3. PUTERI AMEERAH BINT AIDAN BIN NAYEF AL-TAWEEL AL-OTAIBI

www.arah.com
www.arah.com

Puteri Ameerah Al Taweel dilahirkan pada 6 November 1983 dan merupakan puteri Arab Saudi.Beliau merupakan seorang puteri yang sangat pemurah dan mempunyai yayasan sendiri yang dikenali sebagai Al-Waleed bin Talal Foundation.

Puteri ini juga mempunyai ijazah dalam bidang perniagaan dari Universiti New Hevan dan merupakan bekas isteri kepada Putera Alwaleed Bin Talal.

4. PUTERI CHARTLOTTE MARIE POMELINE

http://loanpride.com/

Puteri Charlotte merupakan anak kedua kepada Puteri Hanover, Caroline dan Stefano Casiraghi yang merupakan orang Itali. Beliau merupakan pewaris kelapan yang bakal mewarisi takhta Monaco.

Puteri yang berusia 30 tahun dan masih solo ini juga mempunyai latar belakang kerjaya dalam bidang kewartawanan. Beliau merupakan editor bagi majalah Above dan juga duta sukan untuk Gucci. Hebat betul!

5. PERMAISURI RANIA (JORDAN)

http://en.thegreatmiddleeast.com/

http://en.thegreatmiddleeast.com/

Permaisuri Rania merupakan isteri kepada Raja Abdullah Al Hussein dan mempunyai dua orang anak perempuan dan dua orang anak lelaki.

Terkenal kerana menjadi sumber inspirasi wanita dunia dengan kecantikan dan gayanya, permaisuri Rania juga banyak melibatkan diri dalam hal-hal pendidikan negara dan juga menjaga kebajikan rakyat dengan baik.

Beliau juga selalu dijemput untuk menjadi tetamu jemputan rancangan televisyen kerana selalu memperjuangkan hak wanita.

6. PUTERI SIRIVANNAVARI NARIRATANA (THAILAND)

http://prestigeonline.com/

http://prestigeonline.com/

Puteri Sirivannavari dilahirkan pada 8 Januari 1987 dan merupakan puteri tunggal kepada Raja Vajiralongkorn dan Sujarinee Vivacharawongse.

Beliau sangat meminati sastera dan juga sukan. Puteri Sirivannavari juga pernah mewakili Thailand untuk acara badminton pada tahun 2005 di Filipina dan turut memenangi emas! Selain itu, puteri ini juga mempunyai label fesyen sendiri yang pernah dipamerkan di Paris juga.

7. PUTERI SALWA AGA KHAN

http://www.tapeciarnia.pl/

http://www.tapeciarnia.pl/

Puteri Salwa Aga Khan atau nama asalnya ialah Kendra Spears. Beliau memeluk Islam selepas berkahwin dengan Putera Rahim Aga khan pada tahun 2013.

Pada tahun 2008, beliau memulakan kareer sebagai model di New York dan terus berkembang sebagai salah seorang model terkenal yang memperagakan pakaian dari Gucci, Lanvin dan Valentino.

8. TUNKU AMINAH MAIMUNAH ISKANDARIAH

www.pinterest.com

www.pinterest.com

Rakyat Malaysia pasti kenal kan puteri cantik ini? Beliau merupakan anakanda kedua dan puteri tunggal bagi pasangan Duli Yang Maha Mulia Sultan Ibrahim Ismail Ibni Sultan Mahmud Iskandar dan Yang Maha Mulia Raja Zarith Sofia.

Beliau mempunyai enam orang adik-beradik dan mesra disapa sebagai “Tunku Inah”. Selain itu, beliau juga telah belajar untuk menunggang kuda ketika berumur 11 tahun serta mewarisi bakat ibunya yang suka melukis.

Wanita berusia 30 tahun ini juga telah mengeluarkan rangkaian set penjagaan kulit iaitu “Luvins The Royal Art of Beauty” yang dibuat khusus bagi setiap wanita tanpa mengira had umur.

9. PERMAISURI JETSUN PEMA (BHUTAN)

www.pinterest.com

www.pinterest.com

Jetsun Pema adalah permairusi Bhutan dan merupakan isteri kepada Raja Jigme Khesar Namgyel Wangchuck.Baru saja berusia 26 tahun, wanita ini juga amat meminati bola keranjang dan melukis.

Di Bhutan, beliau dikenali dan selalu menjadi inspirasi wanita kerana cara pemakaian tradisional beliau. Walaupun selalu memakai pakaian tradisional, tetapi kejelitaan dan kelembutan beliau sering menjadi kegemaran penduduk Bhutan.

10. PUTERI KEISHA OMILANA (NIGERIA)

http://www.keyword-suggestions.com/

http://www.keyword-suggestions.com/

Wanita berkulit hitam yang cantik ini merupakan graduan dalam bidang fesyen dan juga seorang model dan terkenal di Amerika Syarikat.

Beliau amat dikenali di sana selepas menjadi satu-satunya wanita berkulit hitam yang muncul dalam iklan Pantene di Amerika. Selain itu, puteri ini juga pernah muncul dalam filem seperti Zoolander dan rancangan televisyen seperti 30 Rock dan SNL.

Cantiknya semua!
Sharing is caring!

Selalu Merasa Diri Bernasib Malang ?? Tengok Dulu 19 Kejadian Tidak Diingini “INI” ,, Pasti Anda Akan Rasa Diri Masih Beruntung … Lebih-lebih Lagi No #4 ,, Sampai Macam Nie Sekali !

Kita seringkali membandingkan diri sendiri dengan orang lain yang lebih beruntung. Padahal mungkin ada orang di luar kita yang hidupnya jauh lebih sial daripada kita. Contohnya 19 orang di bawah ini. Yuk, langsung aja kita simak!

1. Kacau, jatuh semua!

2. Nyangkut nih

3. Gimana ceritanya bisa nyangkut ya?

4. Iya… semuanya beda satu nomor aja

5. Tadi pagi buru-buru, terus berasa kok kaki dingin-dingin gitu yah. Pas lihat kebawah baru sadar…

6. Ini barang kok datengnya begini ya?

7. Kalau dirumah ada kucing, gak bisa deh sok sok olahraga XD

8. Kok bisa ya ada satu pensil salah print gini. Kan jadi ga enak lihatnya!

9. Ibu yang dibelakang merusak momen banget sih!

10. Jadi jomblo juga… enak kok ya…

11. Aduh, pusing lihatnya

12. Plis ya, itu bukan potong ditengah…

13. Siapa yang lempar ke atas ya?

14. Ketika kamu terlalu pendek dan cuman bisa lihat dari layar handphone.

15. Abis selesai mandi, dia baru sadar hpnya dipotong jadi dua sama pacarnya.

16. Kenapa harus hello kitty ya?

17. Balas dendam dari mantan pacar

18. Anaknya gak sengaja pesen pizza dari komputer. Siapa yang mau habisin segitu banyak?

19. Niatnya sih semprot parfum, gak sengaja ambil krim cukur.

Sumber: exoramaroon

14 Kegagalan di dapur yang akan membuat anda ketawa. No. 12 tu memang kelakar !

Kebanyakan orang menganggap dapur merupakan ‘jantung’ rumah. Bagi masyarakat tertentu, seperti Jawa, membina dapur lebih besar berbanding ruang lain. Dapur dalam bahasa Jawa adalah pawon.

Dapur juga dijadikan tempat untuk meluangkan masa bersama keluarga dengan memasak bersama.

Berikut adalah ‘kecelakaan’ atau ‘kegagalan’ di dapur yang akan membuat anda ketawa apabila melihatnya:

#1. Nota ditinggalkan sebagai tanda minta maaf

Sekiranya ini suami anda, adakah anda akan ketawa atau menangis?

#2. Cara yang kreatif untuk mengurangkan kalori!

Akibat terlalu kreatif ini jadinya.

#3. Saya bersumpah, sebelum ini bentuknya berbeza!

Kerana ia kelihatan seperti SpongeBob telah bangkit daripada kematian.

#4. Sampai melimpah keluar!

Apa sebenarnya yang dia masak?

#5. Apabila suami saya menjemput orang yang saya tidak suka ke rumah, saya akan menjamu mereka ini

Seram pula apabila melihatnya.

#6. Makan malam sudah siap!

Berhati-hati semasa memasak.

#7. Makhluk asing?

Makan sambil ditenung oleh mata makhluk asing.

#8. Salah seorang daripada kanak-kanak mula menangis ketika melihat ini…

Mungkin dia menjangkakan akan mendapat kek yang cantik.

#9. Saya hanya menguji yang mana saya boleh percaya: Ternyata pisau!

Akibat terlalu bosan.

#10. Ini bukan apa yang saya jangkakan apabila saya berkata saya mahu buih lebih

Jangan letak di dalam ketuhar gelombang mikro!

#11. Isteri saya meminta untuk mengubahsuai dapur

Ini dipanggil seni dapur.

#12. Roti ini akan menghantui mimpi anda!

Siapa yang sanggup makan roti ini?

#13. Apabila anda meminta seseorang untuk mengupas setengah daripada kentang dalam beg itu

Sekurang-kurangnya mereka tidak akan diminta untuk mengupas kentang lagi.

#14. Pemanasan global?

Sumber : Hantu Media

30 Foto] Perkara Yang Boleh Membuat Anda Naik Angin

Kehidupan seharian boleh bertukar menjadi satu pengalaman yang mengagumkan, tetapi ia juga boleh menjadi sangat mengecewakan! Sama ada ia adalah sesuatu yang dilakukan oleh orang lain atau sesuatu yang anda lakukan sendiri, perkara-perkara kecil kadang-kadang boleh membuat darah anda mendidih.

Memang kita perlu menghadapi situasi yang membuat kita stress. Di tempat kerja dan dalam kehidupan peribadi kita, kita menyelesaikan satu per satu permasaalahan. Oleh itu, selepas kita menangani semua kesukaran ini, kadang-kadang hanya sedikit kesilapan boleh membuat kita marah.

Kami telah mengumpul beberapa situasi yang mungkin nampak tidak serius tetapi yang ia sebenarnya boleh membuat anda hilang akal.

Lihat 30 foto perkara yang akan membuat anda naik darah, atau sekurang-kurangnya sedih, jika ianya berlaku kepada anda.

Enjoy!

1. Adakah anda marah jika anda menuang air seperti ini?

2. Nombor paling bertuah atau malang?

3. Bila anak susun piring tidak mengikut saiz dan warna.

4. Ada sesiapa pernah dalam situasi ini?

5. Apabila malas mahu buang kulit telur dalam tong sampah.

6. Penutup butter ini tidak muat.

7. Puzzle berwarna putih.

8. Pembungkusan jenis apakah ini.

9. Restoran ini menggunakan ini untuk sos. Teruknya.

10. Kenapa ini berlaku?

11. Adik saya selalu meninggalkan sedikit sisa minuman supaya kami tidak membuang bekasnya.

12. Harga telefon mahal, kabel pengecas cap ayam.

13. Ais krim 1. Saya 0.

14. Teruknya.

15. Ini berlaku bila saya mengeluarkan pisang dari beg.

16. Siapa pernah mengalami situasi ini? Setiap kali mencuci piring…

17. Bila tidak tersengaja menjatuhkan kerja anda.

18. Pemandangan seorang cacat anggota ketika konsert Metallica.

19. Kenapa?

20. Amazon mengirim botol sos saya tanpa sebarang perlindungan.

21. Buka kulit telur.

22. Celaka is here.

23. Patutlah graf saya tidak betul. Rupanya telah ditambah 2 mm.

24. Deodoran yang tidak menjengkelkan.

25. Puzzle ini direka oleh syaitan sendiri. Saya tengok pun panas.

26. Penyangkut baju yang buat lawak awal pagi.

27. Soket elektrik yang paling hebat di abad ini.

28. Urgh….

29. Setan yang letak dekat cermin kereta.

30. Buku ini diterbitkan oleh penerbit setan.

Jangan lupa untuk Like & Share.

Sumber: gontuni.com

‘Kalau Nak Masuk TV, Tolong Buka Niqab, Kalau Tidak…’ – Fynn Jamal Luah Dilema Wanita Berpurdah

Fynn Jamal antara personaliti media sosial yang mempunyai pengaruhnya tersendiri di laman sosial. Bermula dengan kisah anaknya Arjuna yang menderita penyakit jantung satu ketika dulu, netizen mula mengikuti perkembangan semasa dirinya sekeluarga.

Fynn pada 2016 mengambil keputusan drastik dengan berpurdah. Pendedahan Fynn mengenai konflik terpaksa dihadapinya sebagai wanita berpurdah nyata mengejutkan ramai.

Minta netizen jawab soalan dengan jujur

Fynn dalam satu pos Instagramnya mengajukan soalan kepada pengikut dan meminta mereka menjawab dengan jujur persoalan itu. Ujarnya, dia mahu tahu adalah rakyat Malaysia tidak boleh menerima wanita berpurdah sehinggakan apabila jika dijemput stesen TV, purdah perlu ditanggalkan sebelum muncul di kaca TV.

Soalan random yang aku WALLAHI minta kalian jawab dgn jujur:
ya atau tidak. kalian (rakyat Malaysia) tidak boleh terima manusia berniqab.

Aku SERIUS mau tau. Sebab terlalu banyak kali stesen tv beri kata dua:

Kalau nak masuk tv, tolong buka niqab. Kalau tidak, maaf, kita terpaksa cancel.

Betul ke rakyat Malaysia tak terima purdah?


Katanya, walaupun telah ke set dan di saat akhir akan bersiaran, dia tetap diwajibkan untuk menanggalkan purdah kerana rakyat Malaysia kononnya tidak mahu melihat wanita berpurdah di TV.

Aku dah datang set ke, aku dah block date ke, live show akan mula lagi 3 minit ke;
off niqab or off the show SEBAB rakyat Malaysia tak mau lihat perempuan berniqab di tv.

So aku minta maaf terpaksa tumpang tanya, kalian (rakyat Malaysia) tidak boleh terima manusia berniqab, betul ke?

Yang ada masalah stesen TV

Orang tak boleh terima entah-entah fobia terlebih

Sumber:ohbulan