ADA SESUATU YANG TIDAK KENA PADA GAMBAR-GAMBAR INI.

Koleksi Gambar2 Pelik Dan Anes Yang Dikumpulkan Diseluruh Dunia…

#1. Lampu trafik pada posisi yang salah. Ni camne nak tengok ni?

#2. Tiang letrik kat tengah jalan raya. Abes tu nak lalu camne?

#3. Ni barulah betul kena kencing. Hihi.

#4. Oh, no! Ni bukan minuman untuk kanak2. Ni sape letak sini ni?

#5. Tu pistol yang menyerupai pisang ke tu? Tetiba teringat kat video clip cter tamil orang tu tembak pakai pisang. hahaha..

#6. Abang ni teropong masa depan ke?

#7. Pintu ni untuk orang cacat budi bahasa agaknye.

#8. Hahaha. Ni sampai esok minyak tak penuh ni.

#9. Mungkin ada baiknya tukar nama kedai ni.

#10. Dia punya semangat nak nyanyi sampai mic terbalik pun tak sedar. Siapa yang pernah buat macam ni?

#11. Uncle ni memang nak ambil gambar mata dia kot sebenarnya. Kita positif je.

#12. Takpelah meow. Yang penting awak makan kenyang-kenyang.

Sumber:badaiombak

Guru hampir berputus asa mahu melepaskan profesion angkara anak murid yang sangat nakal, namun perkara sebaliknya telah berlaku. Tak Sangka Cikgu Itu Sanggup Buat Dengan…

Seorang guru bernama Chelsea Haley menyertai program ‘Teach for America’ pada tahun 2013 di sebuah sekolah menengah rendah Baton Rogue di Lousiana, Amerika Syarikat. Kemudian, Chelsea bertemu dengan Jerome Robinson, salah seorang pelajarnya yang sangat nakal sehingga membuat guru ini menjadi begitu hampa dan mahu meninggalkan profesion perguruan untuk kebaikan.

Namun, hatinya tiba-tiba berubah untuk menerima pelajar ini bersama adiknya yang masih kecil sehingga menjadi rapat menjadi ahli keluarga. Apa yang telah menyebabkan Chelsea berubah fikiran?

Chelsea Haley hampir meninggalkan profesion perguruan kerana Jerome Robinson.

Kredit foto: Facebook/Chelsea Haley

Chelsea mengingati kembali kenangan itu dalam temu ramahnya bersama CNN, “Sehingga satu masa, kelakuannya amat buruk dan membuat saya menjadi berputus asa. Saya berfikir, saya tidak boleh melakukan pekerjaan ini lagi. Saya tidak layak menjadi guru.”

Namun tidak lama kemudian, guru dan anak murid ini menjadi rapat apabila guru yang lain telah merujuk kepada Chelsea untuk menyelesaikan masalah Jerome yang tidak boleh dikawal oleh mereka.

Selepas tempoh bertugas Chelsea selama dua tahun telah hampir tamat di sekolah tersebut, pengetua sekolah telah meminta Chelsea melanjutkan tempoh bertugasnya demi membimbing Jerome, jadi beliau telah bersetuju untuk melanjutkan tempoh selama setahun lagi sebagai guru pengajar istimewa.

Menurut Chelsea, apa yang telah membuat dirinya dan Jerome menjadi rapat seperti ibu dan anak ialah pada satu malam, beliau telah bermimpi seperti Tuhan telah meminta dirinya menjadi ibu kepada Jerome.

Kredit foto: Facebook/Chelsea Haley

Apabila Chelsea bangun dari tidur, beliau tergelak besar dan memikirkan ia sebagai satu perkara yang mengarut dan tidak masuk akal, menjadi ibu kepada Jerome?

Namun begitu, Chelsea sering memikirkan Jerome dan telah menyiasat latar belakang pelajar ini. Jerome dan adik lelakinya yang baru berusia setahun tinggal bersama nenek mereka dan ibu kandungnya dalam serba kekurangan dan miskin. Mereka berada dalam keadaan kesempitan hidup setelah kehilangan dua orang anggota keluarga.

Tidak lama kemudian selepas menerima mimpi itu, Chelsea berasa amat terkejut apabila Jerome meminta izin sekiranya dia boleh tinggal bersama guru ini semasa sesi peperiksaan bermula.

Chelsea merasakan perkara ini sebagai takdir dan petanda baginya untuk menjaga Jerome sehingga tidak lama kemudian Chelsea telah membuat satu jemputan makan malam buat ibu Jerome untuk meminta keizinan menjaga Jerome.

Akhirnya tempoh perkhidmatan Chelsea di sekolah Jerome selama tiga tahun telah tamat dan beliau bercadang untuk kembali ke Georgia, apabila ibu Jerome telah bertemu dengan Chelsea dan membuat satu permintaan, “Kamu boleh kembali ke kampung halaman kamu. Tetapi saya mahu kamu membawa Jerome dan Jace bersama.”

Kini selepas beberapa bulan, Jerome dan adiknya, Jace telah tinggal bersama Chelsea di Marietta, Georgia.

Kredit foto: Facebook/Chelsea Haley

Chelsea mengakui mengalami satu pengalaman yang baru dengan berkata, “Saya tidak terfikir untuk menjadi seorang ibu tunggal pada usia 24 tahun, lebih-lebih lagi kepada pelajar saya yang berusia 12 tahun dan adiknya yang baru berusia setahun setengah.”

Selepas tinggal bersama Chelsea yang telah menjadi ibu angkat dan penjaga sah Jerome, prestasi pendidikan anak ini telah meningkat dan Jerome menjadi salah seorang pelajar terbaik di dalam kelasnya.

Kredit foto: Facebook/Chelsea Haley

Kehidupan Jerome dan Jace menjadi lebih baik daripada kehidupannya di Louisiana. Chelsea berkata, “Saya sentiasa mahu menjadi seorang ibu dan saya tidak akan menukar apa-apa lagi selain menjadi ibu mereka.”

Sejak kisah Chelsea dan Jerome menjadi tular di media sosial, Chelsea telah menubuhkan tabung ‘GoFundMe’ bagi menyediakan kemudahan kepada mereka yang berminat untuk membiayai pendidikan Jerome dan membantu keluarganya.

Chelsea telah menulis,

“Saya merasa amat terharu dengan mesej yang menyatakan sokongan setelah kisah kami menjadi tular di media sosial. Seluruh dunia menyatakan kesediaan dan bertanya sama ada mereka boleh membantu pendidikan Jerome dan Jace. Saya berasa teragak-agak untuk menerima wang anda semua kerana saya seorang wanita yang berdikari, tetapi saya mempelajari didalam agama tidak mengajar kita untuk bersikap berbesar hati serta berbangga diri dengan pencapaian dan kejayaan. Jadi, saya tidak boleh melakukan perkara ini seorang diri. Saya perlu memikirkan kepentingan anak-anak ini lebih daripada diri sendiri. Segala wang yang diterima akan membiayai pra sekolah Jace tidak lama lagi dan selebihnya akan disimpan untuk pendidikan tinggi kedua anak ini di masa hadapan.”

Semoga masa depan kedua anak ini akan terus cemerlang di bawah bimbingan ibu angkat mereka, Chelsea Haley.

Lihat video di bawah.

Sumber: ELITEREADERS

Era Baru

10 Agama Baru Paling Aneh di Dunia

Munculnya agama-agama baru yang aneh di dunia pada dasarnya boleh-boleh saja dalam tanda kutip, selama ajaran agama baru tersebut tidak menyinggung atau memodifikasi ajaran agama yang sudah ada. Misalkan agama pemuja bakso, dimana para penganutnya memiliki filosofi, makin banyak makan bakso makin cepat masuk surga. Dijamin ajaran aneh unik ini tidak akan dipermasalahkan apalagi sampai menimbulkan konflik antar umat beragama. Yang ada malahan abang tukang bakso makin senang, saban hari dagangan laris cuy.
Ok sahabat kejadiananeh.com, daripada makin ngelantur gak jelas, langsung saja kita garuk 10 agama baru paling aneh di dunia yang pernah menggemparkan umat manusia. Mungkin banyak diantara kamu yang belum tahu dan belum pernah mendengarnya sama sekali. Bagaimana tentang ajarannya, memang sebagian besar masih mengadopsi agama-agama yang sudah ada sebelumnya.

1. Agama Baru Nuwaubianisme

Menurut keterangan ahli cendikiawan, pengikut agama Nuwaubinisme (Nuwaubian Nation of Moors) ini dulunya adalah komunitas orang kulit hitam muslim yang tinggal di seputar daerah metropolitan New York. Akhirnya, mereka mendirikan sebuah markas di Putnam County, Georgia pada 1993 silam (kini sudah ditinggalkan).

Sayangnya, pemimpin spiritual mereka Dr. Malachi Z. York yang dijuluki Dwight York, pada suatu malam ditangkap karena dituduh mencuci uang dan melakukan pelecehan seksual terhadap anak-anak kecil. Anehnya, meski fakta kejahatan sang pemimpin sudah terungkap jelas, namun para pengikut agama Nuwaubianisme masih saja tetap bertahan sampai sekarang.

Menurut mitos dalam ajaran agama sesat Nuwaubianisme ini, orang kulit putih ditakdirkan untuk memperbudak orang kulit hitam, namun takdir ini akhirnya meleset. Mereka juga percaya wanita lebih dahulu ada beberapa generasi sebelum pria diciptakan lewat rekayasa cinta genetik.

2. Gerakan Pangeran Phillip (Prince Phillip Movement / PPM)

‘Ayah suri’ dan suami dari Ratu Elizabeth II ini akhirnya bisa merasakan menjadi Raja dalam artian sebenarnya. Kaum penduduk Yaohnanen di Vanuatu, menganggapnya sebagai ‘anak dari roh Bumi yang pergi menyeberangi lautan untuk menikahi seorang wanita yang berkuasa’.

Setelah melihat cara pejabat Vanuatu melayani Ratu Elizabeth saat mengunjungi negara mereka, pengikut ajaran ini memutuskan bahwa suaminya pastilah ‘anak roh Bumi’ yang dimaksud dalam legenda tersebut. Pengikut Gerakan Pangeran Phillip merayakan ulang tahun ayah dari Pangeran Charles yang jatuh pada tanggal 10 Juni setiap tahunnya sebagai festival keagamaan unik mereka.

3. Raelisme

Pernahkah kamu membayangkan Michael Schumacher atau Rio Haryanto mendirikan agama baru paling aneh di dunia? Tidak mungkin. Tapi cerita dari Claude Vorilhons, mantan pembalap mobil Prancis ini pastinya membuat siapa saja menggeleng-gelengkan kepala ketika mendengarnya.

Ia mengaku pernah diculik oleh Alien dan diberitahu soal asal-usul manusia. Alien tersebut pulalah yang memberi Claude nama ‘Rael’ saat dibawa ke planet nun jauh disana yang katanya bernama Elohim.

Claude mengaku dirinya ‘merasa terhormat’ karena dapat bertemu dengan tokoh-tokoh keagamaan dan ahli falsafah terkenal sepanjang sejarah, seperti Yesus, Konfusius, Buddha, dan Joseph Smith (pendiri aliran Mormonisme). Claude alias Rael juga mengatakan bahwa Alien akan datang ke Yerusalem pada tahun 2025. Wow Mengerikan bukan?

4. Pana Wave, Agama Paling Aneh di Jepang

Siapa yang tidak kenal Jepun dengan segala jenis keanehan abad ke 21 nya? Jika kamu belum pernah mendengar Panawave, ajaran ini adalah gerakan yang didirikan oleh sekelompok orang cerdas yang kurang berkelah. Kaum ini mempercayai gelombang elektromagnetik adalah penyebab dari segala bencana yang ada di muka Bumi.

Mereka menyalahkan gelombang elektromagnetik sebagai biang keladi atas semua kekacauan lingkungan dan perubahan iklim yang terjadi. Kononnya, pada tahun 2003 silam, kelompok Pana Wave ini pernah menculik seekor anjing laut kutub utara yang tiba-tiba muncul di permukaan sungai Tokyo.

Kaum Pana Wave berpendapat kehadiran anjing laut di tempat yang aneh seperti sungai adalah bukti dari ‘kejahatan’ gelombang elektromagnetik, dan karenanya anjing laut tersebut harus dikembalikan ke Arktik demi mencegah terjadinya kiamat.

5. Penganut Ajaran Aneh Kaum Alam Semesta

Layaknya Raelisme, agama aneh terbaru ini juga terinspirasi oleh kehadiran alien. Kelompok ajaran yang bermarkas di Republik Ceko ini mendasarkan kepercayaannya pada mahkluk luar angkasa yang ‘katanya’ terus berkomunikasi dengan pendiri mereka, Ivo Benda, sejak tahun 1997 silam.

Menurut Ivo Benda, alien memiliki awak kapal yang sewaktu-waktu dapat mengorbit Bumi. Awak kapal ini dipimpin oleh makhluk bernama Ashtar yang mengawasi umat manusia di Bumi, dan siap mengangkut mereka yang hidupnya baik dan memiliki sifat setia ke dimensi lain.

Kalau ada yang bermimpi untuk bertamasya ke luar angkasa, mungkin agama baru ini bisa menjadi salah satu solusi murah untuk mewujudkan impian tersebut. Nama agama aneh ini adalah Universe People dikenal juga dengan nama The Cosmic People of Light Powers.

6. Gereja Semua Dunia (Church of All Worlds)
agama baru

Inilah agama pagan abad ke 21 terbesar saat ini. Church of All Worlds didirikan pada tahun 1962 oleh Oberon Zell-Ravenheart (namanya mirip seperti watak game petualangan), dan istrinya, Morning Glory. Wow!

Nama organisasi mereka diambil dari Strange in a Strange Land karya Robert Heinlein. Pengikutnya menyembah Bumi dalam bentuk Gaea, dan beberapa dewa yang diambil dari sebagian agama kuno (kebanyakan Yunani Kuno).

Oberon sendiri berstatus ‘Kepala Gereja’, dan bergelar ‘Primata’. Sementara pengikutnya disebut dengan istilah ‘Kaum Air’ (Waterkin). Heem, semoga saja segera diserang sama negara api.

7. Rastafarianisme, Agama yang pernah Menggemparkan Dunia

Satu lagi “agama baru” paling aneh tapi nyata di dunia, meskipun ajaran agama ini sudah lama dikenal sejak tahun 1930. Rastafarianisme dikenal juga sebagai Gerakan Rastafari yang tumbuh di Jamaika, meyakini bahwa mantan Kaisar Ethiopia, Haile Selassie I adalah Raja diatas Raja, Tuan segala Tuan, Singa Penakluk dari suku Yehuda dalam artian sesungguhnya Tuhan yang berkuasa di Dunia.

Banyak faktor penyebab yang membuat ajaran Rastafari ini timbul dan semakin bertumbuh subur umat pengikutnya, diantaranya akibat salah menafsirkan Nubuat dalam Alkitab, dan penyangkalan rasialis orang kulit hitam yang menentang perbudakan dari orang-orang berkulit putih.

Sehingga mereka berharap melalui ajaran ini, semua aspirasi dan politik kulit hitam dapat diwujudkan oleh Pemimpin mereka. Namun sayangnya, gerakan Rastafari ini pun ditentang keras oleh Kaum Rasta sendiri karena dianggap sudah melecehkan kaum mereka.

8. Agama Terbaru Jediism

Photo: Copyright fr.ubergizmo.com

Tidak dapat dipungkiri, fanatisme penggemar sekuel film Star Wars memang jauh lebih dalam ketimbang serial lainnya, sampai-sampai dikultuskan layaknya agama. Bagi kamu yang pernah menonton atau mungkin sudah menjadi penggemar fanatik film ini, maka sudah hafal dengan konsep Light Side vs Dark Side, dan kekuatan ‘Force’ yang menyatukan seluruh alam semesta.

Konsep agama unik ini sedikit mirip dengan konsep kebaikan yang diajarkan dalam agama-agama ‘mainstream’ sehingga membuat beberapa penggemar memilih mengikuti ajaran Jedi (Light Side) dalam kehidupan sehari-harinya.

Meski tidak memiliki organisasi pusat, namun gerakan ini punya sebuah ‘rumah suci’ bernama ‘Temple of the Jedi O
rder’ yang berbasis di Texas. Kuil ini mengeluarkan sebuah kode voucher berperilaku bagi para pengikut Jediisme yang disebut ’16 Ajaran Jedi’. Ajaran ini mencampuradukkan nilai-nilai kemanusian dalam film Star Wars dengan ajaran agama yang berkembang di Asia Timur seperti Ajaran Buddha dan Tao.

9. Gerakan Kreativitas (Creativity Movement)

Creativity Movement adalah gerakan separatis dan rasis yang mengedepankan ‘Kreativitas’ sebagai nilai utamanya. Meski banyak menggunakan istilah ‘Kreator’ dalam ajarannya, namun hal ini tidak merujuk kepada suatu konsep ketuhanan, melainkan kepada pengikutnya sendiri. Gerakan ini bersifat ateis dan karenanya tidak memperkenalkan konsep kebesaran dan kekuasaan Tuhan.

Creativity Movement digalang oleh Ben Klassen pada awal tahun 1973. Setelah Ben Klassen meninggal, gerakan ini hampir musnah sebelum akhirnya digerakkan kembali oleh Matthew F. Hale lewat ‘Gereja Pencipta Baru’ (New Church of the Creator) tiga tahun kemudian.
ajaran agama aneh

Hale berperan sebagai ‘Pontifex Maximus’ (Imam Tertinggi) sebelum akhirnya ditangkap pada Januari tahun 2003 atas tuduhan pembunuhan seorang hakim federal yang melibatkan Kepala Keamanan gerakan mereka, Anthony Evola (seorang informan FBI).

10. Ilmu Kebahagiaan (Happy Science)

Photo: Copyright happysciencehk.org

Pengusaha asal Jepang, Ryuho Okawa mendirikan sebuah agama baru setelah berhenti dari karir bidang keuangannya di Kota New York. Dengan misi membawa kebahagiaan dan perdamaian ke seluruh dunia, ia mengklaim ikut berpartisipasi menyukseskan misi ini dengan cara menyalurkan energi dan ajaran yang dibawa oleh tokoh-tokoh dan nabi-nabi dari beberapa agama.

Menurut penuturan Ryuho Okawa, Malaikat Jibril/Gabriel akan datang ke Bumi di masa depan, dan akan mendarat tepat di Kota Bangkok.

Jika sang malaikat pemberi pesan memang benar-benar akan datang kesana, maka pemerintah Thailand pastinya akan kewalahan mengatur banyaknya turis yang ingin jumpa fans sambil berselfie ria dengan sang malaikat. Hahaha mabok encu, tapi biar bagaimanapun pengikut agama baru buatan Ryuho ini sangat luar biasa banyaknya.

Sahabat kejadiananeh.com, agama memang telah menjadi batu pijakan dan pedoman sehari-hari bagi umat manusia sejak era prasejarah. Agama juga menentukan cara pandang hidup seseorang, bahkan mempengaruhi aspek-aspek kemaslahatan umat manusia seperti politik, ekonomi, dan hubungan antar masyarakat secara umum.

Mungkin masih banyak keyakinan dan kepercayaan lain yang belum saya sebutkan, selain 10 agama aneh terbaru yang ada di dunia. Jangan pernah menghakimi mereka, dan biarkanlah mereka mewujudkan mimpinya untuk terbang bersama alien lewat agama buatannya.

Sumber

ALLAH TARIK NIKMAT AKU SEKEJAP, AKU DAH MACAM KUCING KELAPARAN MEMINTA EHSAN ORANG

Berkongsi pengalamannya sendiri baru-baru ini, Zoul Bucker, sendiri tidak menyangka Allah akan menarik nikmatnya hanya kerana tidak mengendahkan permintaan rakannya yang meminta bantuan membeli nasi untuk kucing.

Akibatnya, dia tersadai di hentian Rehat dan Rawat (RNR) selama beberapa selepas menyedari dompetnya hilang. Cuba berusaha meminta bantuan, namun segalanya gagal sehinggalah dia mula teringat kembali apa yang telah dia lakukan.

Pengajaran yang Allah tunjukkan cash. Pagi tadi sarapan, kerani aku kirim beli nasi untuk kucing. Tapi aku terlupa dan buat tak endah. Alaa, kucing je kot? Lapar agaknya kucing itu.

Di sebelah petangnya pula, aku pergi Melaka. Dalam perjalanan di lebuhraya, singgah di hentian Rehat dan Rawat (RnR) sebab perut lapar. Jarum meter minyak dah menghampiri garis kuning dan kad Touch n Go kena top up.

Bila sampai di RnR, wallet aku hilang! Jadi aku pun tersadai di RnR ini. Nak patah balik, minyak kereta tak cukup. Nak keluar tol, Touch n Go tak cukup. Nak makan, beli mineral water pun tak mampu, duit tak cukup.

Kau bayangkan, aku terperangkap di sini dan tak boleh buat apa-apa. Kad bank tak ada, duit tak ada, kad kredit tak ada, minyak kereta tak ada, semuanya tak ada secara serentak beb! Aku call kerani di office, wallet aku tak ada. Call isteri di rumah, wallet aku tak ada. Lagi stress, wallet tercicir, habis jahanam!

Aku call minta bantuan budak-budak office, diorang boleh sampai dalam masa tiga jam. Yelah, di lebuhraya jauh beb. Kau rasa pitam tak nak tunggu tiga jam dengan tak makan?

Allah tarik nikmat aku sekejap. Dia beri aku lapar 4-5 jam. Aku cuma mampu tengok orang makan minum. Aku dah macam seekor kucing yang lapar meminta ehsan orang. Ya Allah, azabnya. Menggigil aku kelaparan. Nak beli air pun tak mampu.

Kemudian aku duduk di surau dan berdoa meminta Allah jumpakan balik wallet aku. Setengah jam selepas solat, akak kantin call aku kata wallet aku tercicir di kantin. Ya Allah, lagi satu petunjuk. Cuba kalau aku tak solat tadi, tak berdoa, memang tak jumpa wallet aku. Tiba-tiba kan?

Hikmah yang aku dapat hari ini, banyak.

1. Orang pernah kata, beri kucing makan itu murahkan rezeki kita dan hari ini aku dah terkena. Aku tak beli makanan kucing, tuhan tarik nikmat aku sekejap. Rasakan lapar macam mana kucing itu lapar.

2. Sesusah mana pun kita, jangan lupa solat dan berdoa kepadaNya meminta dipermudahkan urusan. Ya Allah, sekelip mata Dia bantu aku. Terus jumpa wallet aku selepas solat. Sebelum solat, tak jumpa.

3. Jangan kedekut, banyakkan bersedekah. Ingat orang susah yang tak makan. Aku baru 3-4 jam tak makan, macam nak mati.

Ya Allah, besar dugaan aku kali ini. Semoga aku mendapat hikmahnya.

Sumber: Zoul Bucker

Kredit : hambafakir.com

Bersedekahlah. Nescaya rezekimu akan datang dari sumber yang tidak disangka-sangka.

Pramugari Cantik Ini Melakukan “Hal Tidak Terduga” Pada Penumpang Yang Panik. Penumpang Lain Yang Melihat Kejadian Itu Menjadi Tidak Keruan Apabila Peramugari Itu…

Seorang pramugari harus siap dalam menghadapi segala situasi yang terjadi di dalam pesawat. Belum lama ini, di China ada seorang penumpang wanita dari Shenzhen menuju Xian dan 25 menit sebelum mendarat tiba-tiba dia mendadak panik.

Bukan hanya panik, tapi wanita itu juga mendadak sulit bernapas, gemetar, berkeringat dan muntah-muntah. Penumpang yang duduk di sebelahnya berkata sebelumnya wanita itu terlihat baik-baik saja, tapi mendadak dia jadi panik.

Penumpang yang duduk di sebelah wanita itu segera memanggil pramugari untuk meminta pertolongan karena semakin lama penupang wanita itu semakin tidak tenang.

Pramugari segera menyalakan semua AC yang ada di baris itu agar sang penumpang bisa lebih mengatur napasnya, kemudian pramugari memijat-mijat tangannya serta mengkompresnya dengan handuk es dan air hangat di bagian kening dan lehernya. Selain itu, pramugari juga mengajaknya berbicara untuk menghilangkan rasa panik pada wanita itu.

Perhatian pramugari berdampak positif, penumpang wanita itu sekarang sudah lebih tenang dan tidak muntah lagi, namun tangannya masih tetap gemetar. 15 menit lagi pesawat akan segera mendarat, melihat wanita itu masih gemetar akhirnya sang pramugari mengambil tindakan yang bikin penumpang lainnya jadi terharu.

Pramugari berlutut di depan penumpang itu kemudian memeluknya dengan erat, dia melingkarkan tangannya pada pundak wanita itu seperti sebuah sabuk pengaman dan dia melakukan itu selama 15 menit sampai pada akhirnya pesawat sudah mendarat dengan mulus.

Para penumpang lain mengabadikan kejadian itu dan menyebarkannya di Internet. Semua orang yang melihat memuji pelayanan yang dilakukan pramugari itu. Pelukan yang telah dia berikan menghangatkan hati banyak orang.

Sumber : Looker

SIAPA SANGKA GAMBAR INI MENJADI PEMANDANGAN TERAKHIR SEORANG AYAH & ANAK, SIAPAPUN TAK MENYANGKA AKAN TERJADINYA SAAT-SAAT PALING MEMILUKAN INI!!

Pada suatu petang yang tenang, Malik Williams membawa isterinya, Heather Williams berserta kedua-dua anak mereka Jaden dan Joziah jalan-jalan ke tepi tasik. Malik membawa serta Jaden yang berusia 6 tahun untuk memancing di tepi tasik, sedangkan Heather tinggal di kereta menyusukan Joziah yang baru berusia 2 minggu.

Riley Gomez, seorang jurugambar muda juga berada di sekitar situ dan kemudian mengambil gambar foto Malik dan Jaden. “Kebetulan saya duduk di situ lalu saya merasa itu adalah pemandangan yang sangat indah”, tuturnya. Ia pun mengambil gambar mereka dari belakang.

Tapi, siapapun tidak akan menyangka kalau foto itu akan menjadi gambar terakhir Malik ketika ia masih hidup.

Selang beberapa minit, Heather mendengar suara teriakan yang keras. Ia pun beranjak keluar dari kereta dan mendapati Jaden telah tercebur ke tasik! Malik sama sekali tidak boleh berenang. Tapi, melihat anaknya makin lama makin menjauh ditarik oleh arus air, Malik langsung panik dan tanpa pikir panjang, ia meloncat ke tasik untuk menolong anaknya.

Seorang lelaki yang kebetulan lalu pun melihat kejadian ini dan turun tangan menolong, dengan cepat Jaden boleh ditarik naik ke atas dan selamat. Namun, akibatnyanya, Malik telah terbawa jauh ke tengah tasik.Ternyata, tasik itu lebih dalam dari yang dibayangkan. Malik pun panik dan terus berusaha untuk agar tidak tenggelam. Orang-orang pun ramai ke tepi tasik. 2 orang pemuda sama-sama terjun ke tasik menyelamatkan Malik, namun kini ditarik ke atas, Malik sudah tidak bernafas lagi.

Heather tidak percaya suami tercintanya meninggal begitu saja di depan matanya. “Ia sama sekali tidak ragu 1 saat pun. Melihat Jaden tercebur ke tasik, ia akan melakukan apa saja untuk menyelamatkannya”, ungkap Heather.

Satu-satunya yang dapat menghibur Heather adalah gambar terkini suaminya yang diambil oleh sang jurugambar.

“Ia benar-benar ayah hebat dan bertanggung jawab. Demi anaknya, ia rela mengorbankan nyawanya sendiri”, tutur Heather sambil menangis.

Riley, sang jurugambar pun berkata ia sangat senang dapat membantu mengabadikan detik-detik terakhir Malik bersama Jaden.

Semua orang tua pasti panik kalau melihat anaknya dalam kesusahan.Tapi, andai Malik boleh tetap tenang dan meminta pertolongan pada orang lain, mungkin ia tidak akan sampai mengorbankan nyawanya … ..

Sumber:Kisah benar

Tidak Tahan Dikecam Melakukan Pembedahan Plastik, Gadis Barbie Dari China Muat Naik Gambar Tidak Bermekap!

Seorang Cewek Cantik Seperti Boneka yang berprofesi sebagai model dari Shenzen, China, baru-baru ini berhasil membuat heboh dunia maya karena kecantikan dan penampilannya yang mirip dengan boneka.

Sejak membuat akun Instagram di tahun 2013 silam, cewek cantik ini sudah punya sekitar 500 ribu follower dari berbagai belahan dunia.

Walaupun memiliki banyak follower dan kerap mengunggah foto-foto yang tampak manis, tidak sedikit netizen yang menduga jika cewek yang dikenal dengan nama Kina Shen ini merupakan boneka sungguhan.

Keraguan Pada Cewek Cantik Ini

Selain itu, banyak juga yang percaya jika Kina Shen merupakan manusia, tapi tampilan yang dia dapatkan merupakan hasil operasi plastik, dan ada pula netizen yang menyangka jika Kina Shen bukan orang China asli karena matanya yang terlihat lebar. Benarkah anggapan ini?

Tentu saja tidak Gaes! Kulit mulus bak porselen milik Kina Shen ini ternyata didapat dari keahliannya menggunakan makeup, bukan hasil karya dokter bedah plastik.

Sementara tudingan tentang Kina Shen yang bukan orang China asli, langsung ditampiknya dengan memastikan jika dirinya 100 persen keturunan China, termasuk ibu, ayahnya bahkan kakek, nenek dan seluruh leluhurnya.

Seolah tidak tahan dengan kecurigaan segelintir netizen, Kina Shen pun langsung membongkar penampilan aslinya lewat unggahan sebuah video YouTube. Dalam video tersebut, Kina Shen membuat tutorial makeup untuk membuat wajahnya terlihat seperti boneka.

Tentu saja tutorial ini berhasil membuka wajah Kina Shen saat tanpa makeup. Lagi-lagi netizen pun terguncang karena ternyata wajah aslinya malah terlihat sangat cantik dengan kulit putih mulus dan mata yang sipit khas cewek Asia.

Kina Shen Langsung Membongkar Wajah Aslinya

Agar makin meyakinkan, Kina Shen pun kemudian mengunggah beberapa foto dirinya saat tidak mendapat sentuhan makeup sedikitpun. Tidak lupa dalam keterangan fotonya, dia pun mengaku jika foto ini diambil saat dia baru sembuh dari sakit.

Sama dengan cerita di bawah, wanits ini Dulunya Tak Cantik, Kini Wanita Ini Berubah Georgeous, Bijak & Business Woman Berjaya

nonones

Rasanya kawan-kawan sekolah wanita ini yang dulunya anggap Hanis Arif atau nama Instagramnya nonones ini tidak cantik, mesti akan rasa terkejut dengan perubahannya yang awesome ni.

Malah yang lelaki pula mesti rasa menyesal sebab tak pernah cuba untuk ‘mengorat’ kan? Hanis Arif ini bukan sahaja cantik, tapi merupakan seorang business woman berjaya gitu!

Zaman serkup sampai kening!
Screen Shot 2015-08-03 at 11.06.32 AM

 

Screen Shot 2015-08-03 at 11.06.46 AM
What puberty did to her !
nonones 2

nonoes 3

Screen Shot 2015-08-03 at 11.11.10 AM
Beauty with brains
Screen Shot 2015-08-03 at 11.20.13 AM

Sumber memberitahu bahawa wanita ini sebenarnya adalah seorang engineer yang berhenti kerja semata-mata kerana mahu membuka perniagaan tudungnya. Wah, Hebat!

Kini, brand tudung yang dipasarkan oleh Hanis Arif ini telah pun menambat hati hijabista di Malaysia, kiranya memang jadi sebutan lah!

Nah, kami belanja lagi sekeping dua foto wanita georgeous ni! Psst.. dengar cerita dia boleh bawak superbike jugak!

Screen Shot 2015-08-03 at 11.19.56 AM

Screen Shot 2015-08-03 at 11.22.24 AM

Kredit foto: Instagram Hanis Arif

 

Sumber – Celoteh Saje

Jutawan Wanita Arab Ini Mencari Lelaki Yang Sudi Menikahinya. Setelah Melihat Syarat2nya Ramai Lelaki Berlumba2 Mahu Mencuba. Memang Tak Sangka!

Gambar Sekadar Hiasan

Beberapa Jutawan wanita Arab Saudi menawarkan hartanya demi secepatnya mendapatkan suami. Setidaknya itulah yang dilakukan jutawan bernama Hessah. Wanita ini telah mencecah usia 40 tahun namun belum mempunyai berkahwin.

Hessah menyatakan keinginannya untuk berkahwin dan memiliki anak. Dia kemudian mengumumkan keinginannya untuk mendapatkan suami melalui media sosial.

Bahkan kini dia dengan terangan mengiklankannya di television, seperti dipetik dari Middle East Monitor, 16 Februari 2018.

Hessah mengatakan, sifat kedekut marwah ayahnya membuat dia terlambat untuk berkahwin. Namun dia mengaku telah mewarisi banyak harta setelah kematian ayahnya dan kini mencari pasangan yang menghormatinya.

Hessah tidak memberikan syarat berat kepada calon suaminya. Dia hanya meminta agar calon suaminya boleh menghormatinya dan tidak memandang hartanya.

Dia juga memperbolehkan lelaki yang sudah beristeri untuk menyuntingnya asalkan telah mendapatkan persetujuan dari isteri-isteri lainnya.

Hessah bukanlah jutawan wanita dan satu-satunya di Arab Saudi yang mencari suami dengan memanfaatkan limpahan hartanya.

Pada tahun 2012, majalah Arab Saudi, Roa menerbitkan sebuah cerita tentang seorang wanita negara itu yang menawarkan 5 juta riyal atau Rm5,200, 000, kepada seiapa saja yang mahu menikahinya.

Pada Oktober 2014, laman berita UEA melaporkan bahawa ribuan orang mencuba nasib untuk berkahwin dengan seorang wanita usahawan yag kaya raya Arab Saudi yang mengumumkan beliau mencari pasangan di Twitter.

“Saya baru mengalami perceraian. Tanpa anak, saya mencari lelaki untuk mencintai saya.

Saya memiliki 100 juta riyal atau lebih kurang RM 104,000,000 yang saya warisi dari ayah saya, dan saya memiliki perusahaan yang saya kendalikan. Saya berumur 39 tahun, ” demikian penjelasannya dalam muatnaik di Twitter.

Seorang jutawan wanita Arab Saudi lainnya dengan kekayaan lebih dari tujuh juta riyal mengatakan pada Februari 2007 lalu, dia siap menerima lelaki yang hodoh sekalipun dan miskin dengan harapan akan menikahinya kerana kepribadiannya bukan penampilan dan wangnya. Ramai lelaki yang ingin mencuba nasib.

Apa Pendapat Anda?

Silakan Share DAn Semoga bermanfaat.

Sumber : tempo.com

Yang Muslim Jangan Abaikan..Harus tahu, Inilah 6 Ruangan Didalam Rumah yang Menjadi Tempat Kesukaan Jin dan Cara Mencegahannya

Hati-hati…..Jangan sampai rumah anda dimasuki jin

Berada di rumah merasa tak nyaman dan berasa ada yang mengganggu seperti makhluk gaib. Pasti dirumahmu ada jin atau setan.

Lantas dimanakah tempat yang paling disukai setan atau jin didalam rumah?

Jin dan setan sangat suka berada di beberapa ruangan rumah ini. Jadi hati-hati dan perbanyaklah bertaqwah kepada Allah agar tak diganggu.

Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,

“Didalam rumah ada penghuni-penghuni (dari golongan jin) maka bila anda menyaksikan suatu hal (yang ganjil) maka usirlah ia 3 kali, apabila ia pergi maka biarkan, namun seandainya ia membandel (tidak ingin pergi) maka bunuhlah, karena ia pasti jin kafir,” (HR. Muslim)

Dan berikut beberapa ruangan didalam rumah yang paling favorit ditempati oleh jin dan setan sebagaimana dikutip curhatmuslimah.com

1. Kamar mandi / Tandas.

Toilet adalah salah satu tempat di muka bumi yang disukai jin. Karena itu, Nabi SAW menganjurkan setiap orang yang akan memasuki toilet memohon perlindungan Allah SWT dengan membaca,

“Allahumma inni a’udzu bika min al-khubutsi wa al-khaba’its (Ya, Allah, aku memohon perlindunganmu dari gangguan jin pria dan jin wanita).”

2. Lubang saluran air.

Ingatkan kaum wanita agar tidak membuang air (panas) mendidih di lubang-lubang WC tanpa menyebut atsma Allah dan tidak pula memohon perlindungan kepada-Nya dari gangguan setan yang terkutuk. Kadang-kadang air tersebut dapat mematikan setan, sehhingga keluarganya mencoba melakukan balas dendam terhadap pemilik rumah. Kalau setan-setan bisa menampakkan diri (menyerupai tubuh mereka), niscaya mereka akan melakukan hal itu.

Rasulullah Shallallahu ‘Alaihi wa Sallam bersabda: “Janganlah seseorang di antara kalian kencing di lubang”. Mereka bertanya kepada Qatadah: “Mengapa tidak boleh kencing di lubang?” Qatadah menjawab: “Rasulullah Shallallahu ‘Alaihi wa Sallam mengatakan karena lubang itu adalah tempat tinggalnya golongan jin” (HR. Abu Dawud, Nasai dan Ahmad).

3. Bilik kosong.

Berhati-hatilah, jangan sampai engkau membiarkan salah satu kamar di rumahmu dalam keadaan lowong dari aktivitasmu, baik tidur maupun berdzikir kepada Allah. Sebab, kalau engkau kosongkan kamar tidurmu, maka setan akan tidur di atas tempat tidurmu, dan mengisi kamar kosong itu.

4. Di atas tempat tidur / kasur.

Setiap tempat tidur yang ditinggalkan berarti disodorkan kepada setan untuk mereka tiduri. Bahkan tempat tidur yang sama yang selama ini kita gunakan. “Tidak ada satu kasur pun yg tergelar di dalam suatu rumah yg tidak ditiduri oleh manusia, kecuali setan akan tidur di atas kasur itu…” (Akamul Marjan fi ahkamil Jaan hal.150)

5. Atap rumah.

Jin juga tinggal di atas rumah (atap) manusia. Hanya saja, jin yang tingal di atas atap rumah orang-orang beriman hanyalah jin muslim. Dalilnya adalah hadits Rasulullah Shallallahu ‘Alaihi wa Sallam bersabda:

“Tidak ada satu rumah orang muslim pun kecuali di atap rumahnya terdapat jin muslim. Apabila ia menghidangkan makanan pagi, mereka (jin) pun ikut makan pagi bersama mereka. Apabila makan sore dihidangkan, mereka (jin) juga ikut makan sore bersama orang-orang muslim. Hanya saja, Allah menjaga dan menghalangi orang-orang muslim itu dari gangguan jin-jin tersebut” (HR. Abu Bakar sebagaimana ditulis oleh Ibnu Hajar dalam Fathul Bari).

6. Kandang Haiwan Peliharaan.

Bagi yang punya hewan peliharaan di rumahnya, hendaknya memisahkan kandang dari rumah utama untuk dibuatkan tempat khusus di luar rumah. Rasulullah Shallallahu ‘Alaihi wa Sallam bersabda: “Janganlah kalian shalat di kandang-kandang unta karena di sana terdapat syaithan.” (HR. Muslim, Abu Dawud dan Ibnu Majah).

Cara Mencegah Agar Jin dan Setan Tidak Tinggal di Rumah Kita

1. Baca Bismillah setiap Kali masuk rumah dan makan.

“Jika seseorang masuk ke dalam rumahnya lalu ia menyebut asma Allah Ta’ala saat ia masuk dan saat ia makan, maka setan berkata kepada teman-temannya, ‘Tidak ada tempat bermalam bagi kalian dan tidak ada makan malam.’ Dan jika ia masuk, tanpa menyebut asma Allah Ta’ala saat hendak masuk rumahnya berkatalah setan: ‘Kalian mendapatkan tempat bermalam, dan apabila dia tidak menyebut nama Allah ketika hendak makan, maka setan berkata : ‘ kalian mendapatkan tempat bermalam dan makan malam.’” (Muttafaqun ‘alaih)

2. Turunkan semua pajangan foto, patung, gambar, lukisan (mahluk bernyawa).

Dari Abu Hurairah radhiyallahu anhu dia berkata Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam beliau bersabda:

“Jibril alaihissalam meminta izin kepada Nabi maka Nabi bersabda, “Masuklah.” Lalu Jibril menjawab, “Bagaimana saya mau masuk sementara di dalam rumahmu ada tirai yang bergambar. Sebaiknya kamu menghilangkan bagian kepala-kepalanya atau kamu menjadikannya sebagai alas yang dipakai berbaring, karena kami para malaikat tidak masuk rumah yang di dalamnya terdapat gambar-gambar.” (HR. An-Nasai no. 5270)

3. Usir anjing di sekitar rumah.

Jangan biarkan anjing masuk rumah. Dari Abu Thalhah dari Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam beliau bersabda:

“Sesungguhnya malaikat tidak akan memasuki rumah yang di dalamnya ada anjing dan gambar.” (HR. Muslim). Memelihara anjing yang tidak digunakan sebagai anjing penjaga atau anjing pemburu akan mengurangi pahala kita per harinya.

4. Bila berjunub maka segeralah bersuci / mandi besar.

Jangan suka menunda mandi junub, meskipun misalnya suami istri setelah berhubungan di malam hari dan sudah terlalu letih untuk mandi, setidaknya berwudhulah sebelum tidur. Dari Ali bin Abu Thalib dari Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam beliau bersabda:

“Malaikat tidak masuk rumah yang padanya terdapat gambar dan anjing serta orang yang junub.” (HR. An Nasa’i)

5. Jangan ada bunyi-bunyi lonceng di dalam rumah.

Biasanya ada beberapa rumah atau bahkan masjid, yang jam dindingnya berbunyi lonceng setiap jamnya untuk menandakan waktu. Dari Abu Hurairah radhiallahu anhu dia berkata: Nabi shallallahu alaihi wasallam bersabda,

“Lonceng itu adalah seruling setan.” (HR. Muslim no. 5514). Termasuk lonceng kecil sekalipun. Masih dari Abu Hurairah radhiallahu anhu, ia memberitakan sabda Rasulullah Muhammad shallallahu ‘alaihi wasallam, “Para malaikat tidak akan menyertai perkumpulan/rombongan yang di dalamnya ada anjing atau lonceng (yang biasa dikalungkan di leher hewan, pen.).” (HR. Muslim no. 5512)

6. Tutup pintu dan jendela dengan membaca Asma Allah saat maghrib. Rasulullah bersabda:

“Jika sore hari mulai gelap maka tahanlah bayi-bayi kalian sebab iblis mulai bergentayangan pada saat itu. Jika sesaat dari malam telah berlalu maka lepaskan mereka, kunci pintu pintu rumah dan sebutlah nama Allah sebab setan tidak membuka pintu yang tertutup. Dan tutup rapat tempat air kalian dan sebutlah nama Allah. Dan tutup tempat makanan kalian dan sebutlah nama Allah. Meskipun kalian mendapatkan sesuatu padanya.” (HR. Muslim)

7. Membaca Al-Baqarah secara rutin di dalam rumah. Abu Hurairah berkata: Rasulullah bersabda,

“Janganlah kalian menjadikan rumah laksana kuburan, karena sesungguhnya syetan akan lari (kabur) dari rumah yang di dalamnya dibacakan surat al-Baqarah.” (HR. Muslim). Abdullah bin Mas’ud, ia berkata: Rasulullah bersabda, “Sesungguhnya syetan akan lari dari rumah yang dalamnya dibacakan surat al-Baqarah. Sesungguhnya rumah yang kosong adalah rumah yang hampa dari kitab Allah (al-Quran).” (HR. an-Nasai)

8. Membaca zikir pagi dan petang.

Dalam hadits disebutkan bahwa barangsiapa yang mengucapkan dzikir ini dalam sehari sebanyak 100 x, maka itu seperti membebaskan 10 orang budak, dicatat baginya 100 kebaikan, dihapus baginya 100 kesalahan, dirinya akan terjaga dari gangguan setan dari pagi hingga sore hari, dan tidak ada seorang pun yang lebih baik dari yang ia lakukan kecuali oleh orang yang mengamalkan lebih dari itu. (HR. Bukhari)

لاَ إِلَـهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيْكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيْرُ

Laa Ilaaha illallahu wahdahu laa syarikalahu. Lahul mulku wa lahul hamdu wa huwa ‘alaa kulli syay-in qadiiru. “Tidak ada ilah yang berhak disembah selain Allah semata, tidak ada sekutu bagiNya. Milik Allah kerajaan dan segala pujian. Dia-lah yang berkuasa atas segala sesuatu.”

9. Membaca Ayat Kursi.

Seperti yang ada dalam kisah sahabat Abi Usaid Al Sa’idi. Saat kurma hasil panennya dicuri oleh setan yang menjelma berwujud manusia. Abi Usaid berhasil menangkapnya dan akan membawa setan itu kepada Rasulullah. Karena ketakutan, setan itu berkata:

“Demi Allah akan kubuat perjanjian denganmu, aku tidak akan datang dan mencuri kurma dari rumahmu lagi. Akan aku tunjukkan satu ayat yang jika engkau membacanya di dalam rumahmu, tidak ada tempat bagiku untuk berlindung. Jika engkau membacanya di tempat makanan dan minuman, maka bangsaku tidak akan dapat menyentuhnya,” ujar setan yang semakin ketakutan terhadap ancaman Abi Usaid.

“Ayat apa yang engkau maksud?”tanya Abi Ubaid penasaran. “Ayat yang kumaksud adalah ayat kursi,”jawab setan itu.

10. Perbanyak ibadah solat sunnah di dalam rumah.

Seperti shalat Dhuha, Tahajud, Witir dan shalat Rawatib. Dari Jabir bin ‘Abdullah radhiyallahu anhu ia berkata, Rasulullah shallallahu alaihi wasallam bersabda:

“Bila seseorang dari kalian selesai shalat di masjid, hendaknya ia menjadikan sebagian shalat di rumahnya, sebab Allah menjadikan kebaikan dari shalatnya di rumahnya.” (HR Muslim no. 778)

Sumber: Sahabatbunda

Sharing is caring!

Rahsia Lantai Masjidil Haram Sejuk Walau Cuaca Panas

MAKKAH – Jika pernah menunaikan ibadah haji atau umrah, anda mungkin mendapati tapak kaki berasa sejuk sebaik sahaja melangkah masuk ke Masjidil Haram dan di sekitar Kaabah di sini.

Mungkin anda tertanya-tanya kehairanan, di tengah-tengah cuaca panas terik di Arab Saudi, mengapa agaknya lantai marmar di Masjidil Haram dan sekitar kiblat umat Islam pula masih lagi terasa sejuk?

Pejabat Presiden Ehwal Dua Masjid Suci memberitahu portal berita tempatan Al Arabiya bahawa sebab utama bagi hal aneh tersebut ialah jenis marmar yang digunakan sebagai permukaan lantai itu sendiri.

Menurut pejabat berkenaan, pihak berkuas Arab Saudi sanggup mengimport lantai marmar jenis jubin Thassos yang jarang didapati di mana-mana tempat dan hanya boleh diperoleh dari Greece.

Marmar Thassos itu sebenarnya dapat memancarkan kembali cahaya matahari terik dan mengelak haba meresap semula ke dalam lantai marmar pada sebelah siang jika suhu panas.

Ada sesetengah pihak mendakwa lantai terasa sejuk kerana konon paip dengan air sejuk dipasang di sebalik lantai marmar, namun dakwaan itu ditolak oleh pihak berkuasa, menurut Al Arabiya.

sumber : mynewshub