19 Individu yang Terselamat Dari Kejadian Meragut Nyawa dan Masih Hidup Sehingga Ke Hari Ini

Di dunia ini seringkali terdapat mereka yang terselamat dari kejadian ngeri dan hidup untuk menceritakannya. Mereka inilah yang dikatakan belum sampai ajal. Kita semua akan pergi meninggalkan dunia ini, namun mereka ini terselamat daripada kejadian yang kita sangka agak mustahil untuk selamat.

Inilah 19 Individu yang Terselamat Dari Kejadian Meragut Nyawa dan Masih Hidup Sehingga Ke Hari Ini

1. Syiling bertuah.

“Datuk saya ditembak di dada oleh seorang askar Jerman semasa Perang Dunia I. Nasib baik, duit syiling dalam poket dada beliau menyerap peluru dan menyelamatkan nyawanya. Anda boleh mengatakan dia tidak memerlukan banyak wang … untuk bertahan hidup. ”

2. Bertuah orang itu.

Seseorang tidak simpan kapak itu dengan betul.

3. Memang nasib dia.

Pemandu ini perlu pergi membeli seperti tiket loteri hari ini.

4. Bentuk yang sempurna.

Pokok-pokok yang jatuh boleh tidak dapat diramalkan, tetapi ini jatuh dengan cara yang sempurna dan pelik.

5. Sukar dipercayai.

Menusuk melalui kulit pada tumit dan tidak menyebabkan sebarang kerosakan.

6. Gigitan ikan jerung.

Adakah anda tahu ada sesuatu yang dipanggil “cuba menggigit” dengan jerung? Jadi, mereka dapat memikirkan jika mereka mahu memakan mangsa atau tidak. Gadis ini nampaknya bukanlah mangsa.

7. Semua hitam.

Bahaya mempunyai kucing hitam.

8. Kurang daripada satu inci.

Apabila anda tinggal di tempat-tempat yang mempunyai angin yang kuat, anda hanya boleh berdoa agar pokok-pokok yang terjatuh melepaskan kereta daripada terkena.

9. Sentiasa pakai gogal keselamatan.

Cermin mata keselamatan menyelamatkan mata lelaki ini dari cakera penggiling sudut yang meletup.

10. Hampir meruntuhkan.

Batu besar ini hampir menghancurkan rumah ladang Itali.

11. Selepas tanah runtuh.

“Terdapat lumpur lumpur di utara bandar saya dan pemandu trak Caltrans ini mempunyai panggilan yang sangat dekat. Di sebelah kiri ialah Lautan Pasifik.”

12. Selamat oleh cincin.

“Saya bekerja di kilang memotong kayu dan mempunyai pelanggan mengalih tumpukan 4″x4″x12 yang tangan saya berada di sebelah. Ia datang jatuh ke bawah ke jari saya. Saya mendengar bunyi retak dan fikir jari saya telah hilang kehendak untuk kekal tidak terputus , ternyata cincin karbida tungsten saya menangkap daya penuh, pecah, tetapi tidak membengkok dan berpotensi menyelamatkan saya daripada hilang jari. Saya lebih suka menggantikan cincin daripada jari setiap hari!”

13. Tidak bahaya, tetapi tidak menyenangkan.

“Hampir tersalah sebab kelihatan sama.”

14. Alat yang bagus.

Telefon bimbit menjimatkan kaki pekerja dari gergaji.

15. 2 paku menusuk.

“Dua 16 paku kayu merangka kuku yang ditembak ke dalam ruang di antara lutut saya dan tulang femur! Perhatikan baik kuku tidak menyentuh sebarang tulang. Sekiranya anda kelihatan cukup dekat, anda dapat melihat di mana satu kuku hampir tidak mengikis tulang rawan pada tulang paha saya. ”

16. Kadang-kadang anda perlu terlambat.

“Datang lewat bekerja berjaya menyelamatkan nyawa saya. Sekiranya saya meninggalkan rumah 2 saat lebih awal, kereta ini akan jatuh di atas kepala saya! ”

17. Pemandangan bencana.

Bagaimana ini berlaku? Anda fikir seseorang mendapat terlalu mengasyikkan merobek tembok?

18. Badai salji disimpan.

“Saya takut pada yang paling teruk ketika pokok ini tergeser ke arah kereta saya. Tetapi apabila salji telah dibersihkan, saya menyedari betapa sangat bertuah saya. ”

19. Ini boleh membunuh.

“Apabila anda mencari titik pisau di buah beri beku anda dari ladang dan berfikir ayah anda cuba membunuh anda – dan kemudian ingat anda membatalkannya memecahkannya semalam.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *